Glutenvrije pasta aglio e olio

door Mr. in the Kitchen
glutenvrije pasta aglio e olio knoflook peper olijfolie recept zonder gluten linguine spaghetti mr and ms in the kitchen

Wat was het warm de afgelopen weken! Zo warm dat de trek in eten een beetje op de achtergrond kwam en dus zijn we op zoek gegaan naar wat lichte makkelijke maaltijden. Een daarvan is deze glutenvrije pasta aglio e olio. Een perfecte pasta voor een mooie zomerse avond waarbij onze favorieten centraal staan: extra vierge olie, peper en knoflook. Je kunt deze pasta ook als basis gebruiken en er leuke groente gerechten bij verzinnen. Zo aten wij deze pasta met de gegrilde tomaten van de BBQ die we laatst posten. Dit is een hele lekkere combinatie!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 tenen knoflook
  • 1 hete peper (keuze naar smaak, wij gebruikten een habanero peper)
  • klein bosje peterselie
  • 300 glutenvrije pasta (wij gebruikten deze)
  • peper en zout

Hoe maak je deze glutenvrije pasta aglio e olio?

Verhit in een koekenpan flink wat van de extra vierge olijfolie. Ik zorg er voor dat er in de hele pan een dun laagje zit. Zet het vuur zo laag mogelijk. Snij de tenen knoflook fijn en voeg toe aan de olijfolie. Snij de peper fijn en voeg toe aan de olie. Je kunt de steeltjes van de peterselie afsnijden en fijnsnijden en ook toevoegen. Deze geven veel smaak! Laat het op laag vuur heel rustig pruttelen. Extra vierge olijfolie heeft een laag verbrandingspunt waardoor je niet wilt dat de pan te heet wordt want dan wordt de olie bitter.

Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar. Voeg daarna een paar eetlepels kookvocht toe aan de koekenpan met de olie. Hierdoor verbrand de olie en knoflook niet. Giet de pasta af en voeg bij de olie. Snij de blaadjes peterselie fijn en voeg bij de pasta. Zet vervolgens het vuur hoger en meng de pasta goed met alle ingrediënten. Er ontstaat zo een mooie substantie. Haal de pan van het vuur en serveer direct.

Eet smakelijk!

glutenvrije pasta aglio e olio knoflook peper olijfolie recept zonder gluten linguine spaghetti mr and ms in the kitchen

glutenvrije pasta aglio e olio

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 tenen knoflook
  • 1 hete peper (hitte naar smaak)
  • klein bosje peterselie
  • 300 glutenvrije pasta (wij gebruikten deze)
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Verhit in een koekenpan flink wat van de extra vierge olijfolie. Ik zorg er voor dat er in de hele pan een dun laagje zit. Zet het vuur zo laag mogelijk. Snij de tenen knoflook fijn en voeg toe aan de olijfolie. Snij de peper fijn en voeg toe aan de olie. Je kunt de steeltjes van de peterselie afsnijden en fijnsnijden en ook toevoegen. Deze geven veel smaak! Laat het op laag vuur heel rustig pruttelen. Extra vierge olijfolie heeft een laag verbrandingspunt waardoor je niet wilt dat de pan te heet wordt want dan wordt de olie bitter.

Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar. Voeg daarna een paar eetlepels kookvocht toe aan de koekenpan met de olie. Hierdoor verbrand de olie en knoflook niet. Giet de pasta af en voeg bij de olie. Snij de blaadjes peterselie fijn en voeg bij de pasta. Zet vervolgens het vuur hoger en meng de pasta goed met alle ingrediënten. Er ontstaat zo een mooie substantie. Haal de pan van het vuur en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!