Panna cotta met rood fruit

door Mr. in the Kitchen
panna cotta met rood fruit aardbeien blauwe bessen frambozen vanille Italië dessert toetje mr and ms in the kitchen

Deze panna cotta met rood fruit is een heerlijk nagerecht dat je vrij eenvoudig kunt maken. Het smaakt heerlijk en het is een heel handig toetje als je mensen over de vloer krijgt. Je maakt deze namelijk ruim van tevoren en heeft daarna maar weinig handelingen nodig om het te serveren. Wij maakten deze panna cotta dan ook tijdens een van de vele etentjes die wij hebben gegeven.

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 10 blaadjes gelatine
  • 100 milliliter melk
  • 500 milliliter room
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • aardbeien
  • blauwe bessen
  • frambozen

extra nodig:

  • 6 vormpjes (wij gebruikten deze ovenschaaltjes van keramiek)

Hoe maak je deze panna cotta met rood fruit?

Week de blaadjes gelatine in een kommetje met handwarm water. Niet te heet! Anders lossen de blaadjes op. Breng de melk tegen de kook aan en haal de pan daarna meteen van het vuur; de melk mag niet koken. Giet de blaadjes gelatine af, knijp ze uit en doe ze bij de melk.

Giet de room in een steelpan, voeg de suiker toe en breng alles op laag vuur aan de kook; roer voortdurend. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg het merg en het stokje aan de room toe.  Als de room kookt haal je deze meteen van het vuur, verwijder het vanillestokje. Roer het melkmengsel door de room.

Spoel de vormpjes met ijskoud water, schud het overtollige vocht er uit en giet er het mengsel in. Zet het een aantal uur in de koelkast om op te stijven.

Voor het serveren kun je het beste de vormpjes even in een laagje heet water zetten. Hierdoor komt de panna cotta makkelijk uit de vormpjes. Stort de panna cotta op een bordje en serveer met het rode fruit.

Eventueel kun je een 200 gram aardbeien pureren met het sap van een halve sinaasappel. Deze “saus” kun je over de panna cotta schenken.

Eet smakelijk! Kijk hier als je op zoek bent naar nog meer lekkere desserts.

panna cotta met rood fruit aardbeiensaus aardbeien frambozen blauwe bessen recept mr and ms in the kitchen

panna cotta met rood fruit aardbeien blauwe bessen frambozen vanille Italië dessert toetje mr and ms in the kitchen

Panna cotta met rood fruit

Print
Porties: 6 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 5 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 10 blaadjes gelatine
  • 100 milliliter melk
  • 500 milliliter room
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • aardbeien
  • blauwe bessen
  • frambozen

INSTRUCTIES

Week de blaadjes gelatine in een kommetje met handwarm water. Niet te heet! Anders lossen de blaadjes op. Breng de melk tegen de kook aan en haal de pan daarna meteen van het vuur; de melk mag niet koken. Giet de blaadjes gelatine af, knijp ze uit en doe ze bij de melk.

Giet de room in een steelpan, voeg de suiker toe en breng alles op laag vuur aan de kook; roer voortdurend. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg het merg en het stokje aan de room toe.  Als de room kookt haal je deze meteen van het vuur, verwijder het vanillestokje. Roer het melkmengsel door de room.

Spoel de vormpjes met ijskoud water, schud het overtollige vocht er uit en giet er het mengsel in. Zet het een aantal uur in de koelkast om op te stijven.

Voor het serveren kun je het beste de vormpjes even in een laagje heet water zetten. Hierdoor komt de panna cotta makkelijk uit de vormpjes. Stort de panna cotta op een bordje en serveer met het rode fruit.

Eventueel kun je een 200 gram aardbeien pureren met het sap van een halve sinaasappel. Deze "saus" kun je over de panna cotta schenken.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!