Gevulde varkenshaas van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Een recept van gevulde varkenshaas van de BBQ Big Green Egg truffel truffeltapenade recept mr and ms in the kitchen low and slow

Ik heb al ontzettend vaak gevulde varkenshaas voorbij zien komen maar meestal was dat een versie met brie. Nu lijkt mij dat niet heel erg lekker en daarom dacht ik aan een variant die mij wel aanstond. In een Italiaans kookboek las ik iets over een varkenslende die werd gevuld met tapenade. Dat leek mij wel wat en stond al op het punt om een eigen tapenade te maken maar bedacht mij toen dat het misschien wel een top idee zou zijn om de truffeltapenade uit de supermarkt te gebruiken. Ik hou namelijk ontzettend veel van truffel en als deze gecombineerd kan worden met een mooi stukje vlees ben ik om. Om het een beetje Italiaans te houden heb ik er voor gekozen om proscuitto te gebruiken om de varkenshaas in te pakken. Het eindresultaat: een recept van met truffeltapenade gevulde varkenshaas van de BBQ.

Wat heb je nodig?

  • 1 varkenshaas
  • 2-3 eetlepels truffeltapenade
  • 8 plakken proscuitto (of meer bacon)

extra nodig:

Hoe maak je deze gevulde varkenshaas van de BBQ?

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en maak klaar voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 150°C. Wil je weten hoe ik dat voor de Big Green Egg doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.

Nu kun je de varkenshaas vlinderen: snij de varkenshaas bijna helemaal door in de lengte. Dan heb je twee “flappen” die je ook weer in kunt snijden. Op deze wijze kun je de varkenshaas mooi vullen met de truffeltapenade.

Doe nu de flappen weer dicht. Het uiteinde van de varkenshaas klap je terug zodat je een varkenshaas krijgt die ongeveer overal even dik is. Ik heb deze vast gezet met een sateprikker. Let er wel op dat je deze weer verwijdert als de varkenshaas klaar is.

Vouw om beiden uiteinden van de varkenshaas een plak proscuitto of bacon. Rol vervolgens in de lengte de andere plakken om de varkenshaas totdat deze geheel ingepakt is. Bind met slagerstouw de varkenshaas op zodat alles mooi blijft zitten.

Leg de varkenshaas op de BBQ en plaats een kerntemperatuurmeter. Gaar de varkenshaas door totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 58°C. Dit is iets meer dan medium maar dat mag een varkenshaas wel hebben.

Eet smakelijk!

Een recept van gevulde varkenshaas van de BBQ Big Green Egg truffel truffeltapenade recept mr and ms in the kitchen low and slow

Gevulde varkenshaas van de BBQ

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.4/5
( 14 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 varkenshaas
  • 2-3 eetlepels truffeltapenade
  • 8 plakken proscuitto (of meer bacon)

INSTRUCTIES

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en maak klaar voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 150°C. Wil je weten hoe ik dat voor de Big Green Egg doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.

Nu kun je de varkenshaas vlinderen: snij de varkenshaas bijna helemaal door in de lengte. Dan heb je twee "flappen" die je ook weer in kunt snijden. Op deze wijze kun je de varkenshaas mooi vullen met de truffeltapenade.

Doe nu de flappen weer dicht. Het uiteinde van de varkenshaas klap je terug zodat je een varkenshaas krijgt die ongeveer overal even dik is. Ik heb deze vast gezet met een sateprikker. Let er wel op dat je deze weer verwijdert als de varkenshaas klaar is.

Vouw om beiden uiteinden van de varkenshaas een plak proscuitto of bacon. Rol vervolgens in de lengte de andere plakken om de varkenshaas totdat deze geheel ingepakt is. Bind met slagerstouw de varkenshaas op zodat alles mooi blijft zitten.

Leg de varkenshaas op de BBQ en plaats een kerntemperatuurmeter. Gaar de varkenshaas door totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 58°C. Dit is iets meer dan medium maar dat mag een varkenshaas wel hebben.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!