Frisse wortelsalade met appel peer en sinaasappel

Een heerlijke gezonde frisse salade!

door Mr. in the Kitchen
Frisse wortelsalade met appel peer en sinaasappel noten walnoten hazelnoten rasp geraspte vitamine salade fris

Vorige maand waren mijn ouders, Jana en ik naar Bulgarije om daar dit mooie land aan mijn ouders te laten zien. Wat hebben wij ontzettend genoten van het land en alles wat het te bieden heeft. Met name op culinair gebied zitten er een aantal pareltjes tussen die wij allemaal hebben geprobeerd. De Bulgaarse keuken kenmerkt zich door vele mediterrane (met name Grieks en Italiaans) smaken en de invloed vanuit Turkije. Hierdoor aten wij veel Grieks, Italiaans en Turks georiënteerde gerechten. Feta staat bijvoorbeeld bovenaan het lijstje van veel gebruikte ingrediënten en ook groenten hebben een speciale hoofdrol. De gekruide vleesspecialiteiten waren ook favoriet. Daarnaast vind ik het leuk om te zien dat zij ook zoveel mogelijk van het dier op de menukaart zetten. Zo zijn lamstongetjes, kalfstong of hersenen geen uitzondering maar eerder regelmaat op de menukaart. Wat wij ook aten is deze frisse wortelsalade met appel peer en sinaasappel. Top salade die je neerzet in een handomdraai!

Wat heb je nodig?

  • 8 wortels
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 sinaasappel
  • twee handen noten (wij gebruikten hazelnoten)

Hoe maak je deze wortelsalade met appel peer en sinaasappel?

Rasp de wortels fijn met een grove rasp. Wij gebruiken altijd de rasp van microplane. Deze kosten behoorlijk wat maar het plezier ervan betaald zich echt uit! Snij de appel vervolgens in vieren en verwijder de pitten. Rasp de appelpartjes samen met de peer. Voeg alles samen.

Rooster de noten totdat deze wat geur afgeven en ze mooi bruin worden. Wij doen dat altijd in een droge koekenpan op middelmatig vuur.

Pers een sinaasappel boven de salade uit. Dit is de dressing voor de salade. Proef en breng zo nodig wat verder op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de noten toe en serveer direct. De appel en peer kunnen wat bruin worden als je deze lang laat staan. Dit maakt niet iets uit voor de smaak maar wel voor de beleving.

Eet smakelijk!

Frisse wortelsalade met appel peer en sinaasappel noten walnoten hazelnoten rasp geraspte vitamine salade fris

Wortelsalade met appel peer en sinaasappel

Print
Porties: 4 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 8 wortels
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 sinaasappel
  • twee handen noten (wij gebruikten hazelnoten)

INSTRUCTIES

Rasp de wortels fijn met een grove rasp. Wij gebruiken altijd de rasp van microplane. Deze kosten behoorlijk wat maar het plezier ervan betaald zich echt uit! Snij de appel vervolgens in vieren en verwijder de pitten. Rasp de appelpartjes samen met de peer. Voeg alles samen.

Rooster de noten totdat deze wat geur afgeven en ze mooi bruin worden. Wij doen dat altijd in een droge koekenpan op middelmatig vuur.

Pers een sinaasappel boven de salade uit. Dit is de dressing voor de salade. Proef en breng zo nodig wat verder op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de noten toe en serveer direct. De appel en peer kunnen wat bruin worden als je deze lang laat staan. Dit maakt niet iets uit voor de smaak maar wel voor de beleving.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!