Gegrilde perziken van de Big Green Egg met dragonsiroop

door Mr. in the Kitchen
Gegrilde perziken van de Big green Egg recept dragonsiroop BBQ hazelnoten

Na een heerlijke maaltijd hoort eigenlijk gewoon een heerlijk dessert! Waarom niet dan ook gewoon van de BBQ? Deze gegrilde perziken van de Big Green Egg zijn ontzettend lekker. Er komt een heerlijke laag merengue op samen met geroosterde hazelnoten en een dragonsiroop. Wat een ontzettend speciale smaak geeft deze dragon. En als je dan een bord vol gegrilde perziken overgoten met merengue en de dragonsiroop op tafel zet is het gewoon een feestje. Iedereen kan pakken zoveel hij wilt. Ik zou zeggen gelijk maken!

Wat heb je nodig voor deze gegrilde perziken van de Big Green Egg?

  • 4 perziken gehalveerd en ontpit
  • hazelnoten

Voor de dragonsiroop:

  • 100 gram suiker
  • 125 ml water
  • een bos dragon

Voor de meringue:

  • 2 eieren
  • 100 gram poedersuiker
  • klein beetje citroensap
  • snufje zout

Hoe maak je deze gegrilde van de perziken?

Bereid je bbq voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.

Maak vervolgens de suikersiroop. Breng suiker met water aan de kook en los de suiker op. Haal de blaadjes van de takjes van de dragon. Blancheer (kort koken) de blaadjes 10 seconden in kokend water. Spoel ze af met koud water en knijp al het vocht er uit. Pureer daarna de blaadjes samen met de suikersiroop in een blender. Kook het geheel daarna in in een steelpannetje tot een stroopachtige dikte.

Maak intussen ook alvast de meringue. Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe dit zorgvuldig want als er eigeel bij de eiwitten zit kun je deze niet meer opkloppen. Klop de eiwitten in een minuut of acht stijf samen met het poedersuiker, het citroensap en een snufje zout. Het moet nu een stevige witte massa zijn.

Rooster de hazelnoten in een kleine koekenpan op middelhoog vuur lichtbruin en krokant.

Grill nu de perziken ongeveer 3 minuten per kant. Sluit in de tussentijd de deksel.

Leg de perziken op een bord. Schep de merengue er overheen. Brand eventueel (dat heb ik gedaan maar is niet nodig) met een brandertje een mooie bruine laag op de merengue. Bedruip met de dragonsiroop en bestrooi met de hazelnoten.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!