Ja, dit is echt jeugdsentiment. Toen ik een jaar of zestien was werkte ik in een Mexicaans restaurant en daar serveerden we natuurlijk guacamole. Ik kende dit helemaal niet maar sinds die tijd ben ik er echt verslaafd aan geraakt. Ik heb het al in een heleboel recepten gebruikt. Stuk voor stuk zijn ze top. Juist door de guacamole! Wat dacht je van deze Mexicaanse hotdogs? of deze pulled chicken nachos? Of deze Mexican burger? en als laatste deze zalm taco’s? Daar zit dus een behoorlijke rode draad in. Maar deze guacamole is niet het origineel dat uit Mexico komt. Die zullen waarschijnlijk huiveren van de tomaat en sjalot die wij er doorheen doen. Maar goed dit is volgens ons echt een top guacamole recept met tomaat! Misschien hou je niet van koriander? Dit kun je gewoon weglaten.
Wat heb je nodig?
- 2 avocado’s
- 1 Spaanse peper of jalapeno peper
- paar takjes koriander
- 1/2 kleine sjalot
- 1/2 teen knoflook
- 1 limoen
- 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
- zout
Hoe maak je dit guacamole recept met tomaat?
Snijd de sjalot heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Halveer de Spaanse peper in de lengte en snij in dunne halve ringetjes.
Haal het vruchtvlees uit de avocado. Je kunt dit het beste doen door met een mes over de hele lengte van de avocado tot aan de pit door te snijden. je halveert hiermee de avocado en als hij rijp is kun je de helften makkelijk van elkaar schuiven. Verwijder de pit en ga met de bolle kant van een lepel langs de schil. Je kunt zo in één keer het vruchtvlees uit de schil halen. Prak het vruchtvlees kapot in een kom.
Rasp de halve teen knoflook erboven. Wij gebruiken hiervoor een top rasp die eigenlijk niet mag ontbreken in jouw keuken. De knoflook wordt op deze manier heel fijn waardoor de knoflook goed mengen met de rest. Meng de sjalot, tomaat, Spaanse peper en fijngesneden koriander er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan naar jouw smaak.
Succes!
INGREDIËNTEN
- 2 avocado’s
- 1 Spaanse peper of jalapeno peper
- paar takjes koriander
- 1/2 kleine sjalot
- 1/2 teen knoflook
- 1 limoen
- 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
- zout
INSTRUCTIES
Snijd de sjalot heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Halveer de Spaanse peper in de lengte en snij in dunne halve ringetjes.
Haal het vruchtvlees uit de avocado. Je kunt dit het beste doen door met een mes over de hele lengte van de avocado tot aan de pit door te snijden. je halveert hiermee de avocado en als hij rijp is kun je de helften makkelijk van elkaar schuiven. Verwijder de pit en ga met de bolle kant van een lepel langs de schil. Je kunt zo in één keer het vruchtvlees uit de schil halen. Prak het vruchtvlees kapot in een kom.
Rasp de halve teen knoflook erboven. Wij gebruiken hiervoor een top rasp die eigenlijk niet mag ontbreken in jouw keuken. De knoflook wordt op deze manier heel fijn waardoor de knoflook goed mengen met de rest. Meng de sjalot, tomaat, Spaanse peper en fijngesneden koriander er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan naar jouw smaak.