Puccini Bombon in Amsterdam

door Mr. in the Kitchen
Puccini Bomboni Amsterdam chocolatiers chocolade bonbon

Dit is zeker een blog waard. Amsterdam heeft een pareltje voor chocoladeliefhebbers zoals ik. Ik ben niet heel bekend met Amsterdam en wist nog niet van het bestaan van Puccini Bomboni af. Zonde want ik had hier wel al langer van willen genieten. In 2012 worden ze genoemd in de  top tien beste chocolatiers in de wereld. Als je in Amsterdam bent, zeker het bezoeken waard.

Er zijn twee winkels van Puccini. Deze zijn gevestigd in de Staalstraat 17 en aan Singel 184 te Amsterdam. De winkels zijn op zich al een bezoekje waard want ik heb zelden zo’n mooie presentatie gezien van bonbons. En er zijn er enorm veel. Je kunt je, voor je de winkel gaat bezoeken, alvast voorbereiden op de website. Er zijn 33 smaken die allemaal bijzonder van karakter zijn.

Wat kun je halen bij Puccini Bomboni?

Om er maar een paar te noemen: appel, vijg marsepein, gember, pruim en lemon grass. Wij hadden er 7 uitgekozen en gingen voor de smaken: pruim, koffie, port, cranberry, gember, mint en tijm.

Puccini bomboni bonbon Amsterdam review chocolatiers

Mooi uitgestalde bonbons

Op de website van Puccini staat niet heel veel informatie over hoe zij zelf werken. Zonde want hier zitten mensen met passie achter. De bonbons worden gemaakt zonder suiker, fondant of boter. En altijd gemaakt met een cacao percentage van 70%. Omdat er geen geur-, kleur- of smaakstoffen worden toegevoegd geven ze de bonbons mee met een houdbaarheidsdatum van 7 – 10 dagen. Buiten bonbons worden er ook repen en brokken chocolade verkocht.

En de smaak? Zelden zulke lekkere bonbons geproefd. Vooral de pruim sprong er bij ons echt uit. Deze heeft een enorme volle chocoladesmaak, maar toch proef je overduidelijk welke smaak bonbon het is. De bonbons zijn zeer groot van formaat. Echt een genot voor de mond.

Ben je in Amsterdam? Neem dan zeker even een kijkje bij deze prachtige winkel met super lekkere bonbons.

 

Deze recepten zijn ook lekker!