Zelf hummus maken is helemaal niet moeilijk

door Mr. in the Kitchen
zelf hummus maken recept kikkererwten zelfgemaakt

Wij eten als wij ’s avonds trek krijgen vaak hummus met wat komkommer en worteltjes. Nu is het enorm makkelijk om dit bij de supermarkt te kopen. Ik vind dit ook niet heel erg, maar het is wel erg leuk om het ook eens zelf te maken. Je kunt daardoor de hummus meer naar jouw smaak maken. Zo houden wij van wat meer knoflook en wat uitgesprokenere smaken. De supermarkt of restaurant maken toch gauw een allemansvriendje van hun product. Dat is ook heel logisch maar daardoor is het ook leuk om zelf eens aan de slag te gaan. Deze keer dus een hummus basisrecept waarmee je naar hartelust kunt combineren, iets dat wij ook zeker gaan doen.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram kikkererwten uit blik (of  gedroogde een nacht geweekt)
  • 0,5 citroen
  • 1,5 teen knoflook
  • 2-3 eetlepels tahin
  • extra vierge olijfolie
  • (gerookt) paprikapoeder
  • zout en peper

extra nodig:

Zelf hummus maken!

Spoel de kikkererwten onder de kraan schoon. Je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Velen zweren er bij, je moet dit alleen wel vooraf plannen.  Doe de kikkererwten in een maatbeker en hou er enkele apart. Knijp het sap van een halve citroen boven uit. Voeg de anderhalve teen knoflook,  2 eetlepels van de tahin en een eetlepel olijfolie toe.

Pureer vervolgens het geheel. Nu is er een grote kans dat het een te dikke substantie wordt. Voeg dan wat water toe. Breng de hummus op smaak met zout en peper. Proef nu en kijk of je iets mist. Misschien wil je iets meer tahin toevoegen of wat meer citroensap. Kijk of je uit kunt vinden wat jij lekker vind!

Als jouw hummus goed op smaak is doe je deze in een bakje. Doe er wat olijfolie en achtergehouden kikkererwten op en bestrooi met wat gerookte paprikapoeder. Wij eten hummus heel vaak met wat crudité!

Eet smakelijk!

zelf hummus maken recept kikkererwten zelfgemaakt

Zelf Hummus maken

Print
Porties: 1 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 400 gram kikkererwten uit blik (of  gedroogde een nacht geweekt)
  • 0,5 citroen
  • 1,5 teen knoflook
  • 2-3 eetlepels tahin
  • extra vierge olijfolie
  • (gerookt) paprikapoeder
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Spoel de kikkererwten onder de kraan schoon. Je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Velen zweren er bij, je moet dit alleen wel vooraf plannen.  Doe de kikkererwten in een maatbeker en hou er enkele apart. Knijp het sap van een halve citroen boven uit. Voeg de anderhalve teen knoflook,  2 eetlepels van de tahin en een eetlepel olijfolie toe.

Pureer vervolgens het geheel. Nu is er een grote kans dat het een te dikke substantie wordt. Voeg dan wat water toe. Breng de hummus op smaak met zout en peper. Proef nu en kijk of je iets mist. Misschien wil je iets meer tahin toevoegen of wat meer citroensap. Kijk of je uit kunt vinden wat jij lekker vind!

Als jouw hummus goed op smaak is doe je deze in een bakje. Doe er wat olijfolie en achtergehouden kikkererwten op en bestrooi met wat gerookte paprika poeder. Wij eten hummus heel vaak met wat crudite!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!