Penne all’arrabbiata recept

door Mr. in the Kitchen
penne all'arrabbiata recept pasta pittig heet pikant simpel en eenvoudig mr and ms in the kitchen

Dat wij van pittig houden is jullie nu wel duidelijk denk ik? En dan mag deze pittige pasta ofwel dit penne all’arrabbiata recept niet ontbreken in het repertoire. Eenvoud is hierbij kracht. Niet te veel poespas dus, wij Nederlanders zijn gewend om onze pasta gelijk tot hoofdmaaltijd om te toveren door er gehakt, spek, groenten en weet ik veel wat nog meer in te doen.  Maar de Italianen denken daar heel anders over en eten de pasta enkel als tussengerecht. Hierdoor gebruiken ze maar zeer weinig ingrediënten en proef je hoe geweldig een simpele maaltijd kan zijn. Wij proberen er vaak een combinatie van te maken door de pasta eenvoudig te houden en vervolgens wat gestoomde of gegrilde groenten als bijgerecht bij te eten (bijvoorbeeld deze gegrilde courgette). Zo proef je wel hoe de past bedoeld is en krijg je toch genoeg vitaminen binnen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode peper (wij gebruikten gele pepers uit eigen tuin)
  • 500 gram gepelde tomaten van goede kwaliteit (deze)
  • 350 gram penne (glutenvrij)
  • 1 eetlepel vers gesneden peterselie
  • extra vierge olijfolie

Hoe maak je dit penne all’arrabbiata recept?

Snij de tenen knoflook fijn samen met de rode peper. Zet een koekenpan met olijfolie op matig vuur aan en fruit de knoflook en peper een paar minuten aan.

Doe vervolgens de tomaten in de pan en breng op smaak met wat zout en peper. Laat de tomaten 15 minuten zachtjes pruttelen. Plet de tomaten een beetje fijn in de pan tot je allemaal stukjes tomaat hebt.

Kook ondertussen in een pan met water en zout de penne volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking beetgaar. Giet de penne af en voeg bij de tomatensaus in de koekenpan.

Verhit nog even goed door en bestrooi met de fijngesneden peterselie en een scheut goede extra vierge olijfolie.

Schep de pasta op de borden en serveer direct!

Eet smakelijk!

penne all'arrabbiata recept pasta pittig heet pikant simpel en eenvoudig mr and ms in the kitchen

Penne all'arrabbiata recept

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode peper (wij gebruikten gele pepers uit eigen tuin)
  • 500 gram gepelde tomaten van goede kwaliteit (deze)
  • 350 gram penne
  • 1 eetlepel vers gesneden peterselie
  • extra vierge olijfolie

INSTRUCTIES

Snij de tenen knoflook fijn samen met de rode peper. Zet een koekenpan met olijfolie op matig vuur aan en fruit de knoflook en peper een paar minuten aan.

Doe vervolgens de tomaten in de pan en breng op smaak met wat zout en peper. Laat de tomaten 15 minuten zachtjes pruttelen. Plet de tomaten een beetje fijn in de pan tot je allemaal stukjes tomaat hebt.

Kook ondertussen in een pan met water en zout de penne volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking beetgaar. Giet de penne af en voeg bij de tomatensaus in de koekenpan.

Verhit nog even goed door en bestrooi met de fijngesneden peterselie en een scheut goede extra vierge olijfolie.

Schep de pasta op de borden en serveer direct!

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!