pulled pork quesadilla quesadillas tortilla tortillas Big Green Egg BBQ barbecue kamado Mexicaans Mexican mr and ms in the kitchen

Pulled pork quesadilla van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Eens in de zoveel tijd ligt hier een mooie procureur op de Big Green Egg. Meestal kiezen we dan voor een procureur van 3 kilo omdat een restje pulled pork altijd handig is. Pulled pork smaakt namelijk overal top bij zoals bijvoorbeeld deze pulled pork nachos of deze pulled pork lasagne. Echt top! Deze keer heb ik een pulled pork quesadilla gemaakt. Ideaal als lunch gerecht maar ook als avondeten ontzettend lekker! Quesadillas kun je natuurlijk met alles vullen dus maak vooral je eigen versie. Wel zijn hier enkele tips:

  • Doe niet teveel vulling er op. Door teveel vulling wordt het lastiger om de quesadillas te draaien en is het ook lastig om te eten.
  • Gebruik 1 tortilla en vouw deze dubbel! Als je twee tortilla op elkaar doet dan is dat ontzettend lastig draaien en valt al je vulling uit de tortilla kan ik je uit eigen ervaring vertellen.
  • Gebruik niet een te hoge temperatuur. Als de temperatuur te hoog is, dan is de buitenkant al bruin/verbrand maar is de kaas van binnen nog niet gesmolten
  • Gebruik geen maistortillas deze zijn lastiger te vouwen
  • Eet ze direct! Dan zijn ze het aller lekkerste!

Wat heb je nodig voor 4 quesadillas?

  • 4 tortilla’s (groot)
  • 200 gram pulled pork
  • 1 rode ui
  • ingelegde jalapenõ
  • 8 augurken
  • 125 gram cheddar kaas
  • 125 gram pittige belegen kaas

voor de saus:

  • 1 eetlepel van jouw favoriete BBQ saus
  • 2 eetlepels zure room

Hoe maak je deze pulled pork quesadilla?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Snij de ui in dunne ringen en de augurken in blokjes. Pak vervolgens een groot bord waar de tortilla helemaal op past. Beleg alleen 1 helft! Als je 2 tortilla’s op elkaar doet dan wordt dat verschrikkelijk met omdraaien. Begin met een laagje van de twee kazen, gevolgd door de pulled pork, rode ui, jalapenõ, augurk en als laatste nog een laagje kaas. Vouw de tortilla dubbel en leg hem op het rooster van de BBQ. Sluit de deksel en gaar voor ongeveer 4 minuten per kant tot de kaas gesmolten is en de buitenkant krokant.

Maak ondertussen de saus door 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel BBQ saus te mengen.

Haal de tortilla’s van de BBQ en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer