Afgelopen week maakte ik voor mij en de kids deze pulled pork quesadillas op de BBQ klaar. Natuurlijk mag Jana die niet want deze zijn gemaakt met gluten en er zit vlees in. Voor Jana maakte ik deze vegetarische en glutenvrije quesadilla. Wij hebben daarvoor glutenvrije tortilla’s van de AH voor gebruikt. Deze zijn best prijzig en misschien moeten we maar eens op zoek naar een eigen recept voor deze tortilla’s. Aan de andere kant is het wel heel makkelijk en snel om ze kant en klaar te kopen bij de supermarkt. Hierbij nog enkele tips voor het maken van quesadilla’s:
- Doe niet teveel vulling er op. Door teveel vulling wordt het lastiger om de quesadillas te draaien en is het ook lastig om te eten.
- Gebruik 1 tortilla en vouw deze dubbel! Als je twee tortilla op elkaar doet dan is dat ontzettend lastig draaien en valt al je vulling uit de tortilla kan ik je uit eigen ervaring vertellen.
- Gebruik niet een te hoge temperatuur. Als de temperatuur te hoog is, dan is de buitenkant al bruin/verbrand maar is de kaas van binnen nog niet gesmolten
- Gebruik geen maistortillas deze zijn lastiger te vouwen
- Eet ze direct! Dan zijn ze het aller lekkerste!
Wat heb je nodig voor 2 quesadillas?
- 2 tortilla’s glutenvrij
- 1/2 rode paprika
- klein blikje mais (106 ml)
- klein blikje chili bonen (200 gram)
- ingelegde jalapenõ
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 100 gram geraspte cheddar kaas
extra voor erbij:
- 1 portie guacamole
- 125 ml zure room
Hoe maak je deze vegetarische glutenvrije quesadilla?
Snij de paprika in blokjes. Pak een glutenvrije tortilla en leg deze op een bord dat groot genoeg is. Beleg met een laagje met de twee kazen. Verdeel vervolgens de paprika, mais, chilibonen en jalapenõ pepers er over en sluit af met een laagje kaas. Vouw de tortilla dubbel.
Zet een koekenpan (of gebruik de BBQ) die groot genoeg is op het vuur met een klein beetje olie. Leg de tortilla er in en bak in ongeveer 4 minuten per kant. Als de tortilla knapperig is en de kaas gesmolten dan is de quesadilla goed.
Serveer met de zure room en guacamole.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 2 tortillas glutenvrij
- 1/2 rode paprika
- klein blikje mais (106 ml)
- klein blikje chili bonen (200 gram)
- ingelegde jalapenõ
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 100 gram geraspte cheddar kaas
- extra voor erbij:
- 1 portie guacamole
- 125 ml zure room
INSTRUCTIES
Snij de paprika in blokjes. Pak een glutenvrije tortilla en leg deze op een bord dat groot genoeg is. Beleg met een laagje met de twee kazen. Verdeel vervolgens de paprika, mais, chilibonen en jalapenõ pepers er over en sluit af met een laagje kaas. Vouw de tortilla dubbel.
Zet een koekenpan (of gebruik de BBQ) die groot genoeg is op het vuur met een klein beetje olie. Leg de tortilla er in en bak in ongeveer 4 minuten per kant. Als de tortilla knapperig is en de kaas gesmolten dan is de quesadilla goed.
Serveer met de zure room en guacamole.
Tips:
- Doe niet teveel vulling er op. Door teveel vulling wordt het lastiger om de quesadillas te draaien en is het ook lastig om te eten.
- Gebruik 1 tortilla en vouw deze dubbel! Als je twee tortilla op elkaar doet dan is dat ontzettend lastig draaien en valt al je vulling uit de tortilla kan ik je uit eigen ervaring vertellen.
- Gebruik niet een te hoge temperatuur. Als de temperatuur te hoog is, dan is de buitenkant al bruin/verbrand maar is de kaas van binnen nog niet gesmolten
- Gebruik geen maistortillas deze zijn lastiger te vouwen
- Eet ze direct! Dan zijn ze het aller lekkerste!