Hasselback zoete aardappel van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
hasselback zoete aardappel van de BBQ Big Green Egg barbecue kamado recept aardappels aardappel

Wij hebben laatst al de gewone hasselback aardappel van de BBQ gemaakt en deze keer stond een zoete aardappel variant op het menu. Persoonlijk vind ik deze hasselback zoete aardappel van de BBQ een betere variant dan de gewone aardappel. De aardappel wordt iets sneller gaar en heeft een mooie zoetige smaak die het net even wat lekkerder maakt allemaal.

Wat heb je nodig?

  • zoete aardappels
  • 50 gram roomboter
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngesneden tijm
  • 2 eetlepels fijngesneden salie
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • 1 grote teen knoflook
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze hasselback zoete aardappel van de BBQ?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg. 

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de aardappels insnijden. Leg de aardappel tussen twee steeltjes van twee houten pollepels. Op deze wijze kun je eenvoudig de aardappel insnijden maar snijd je deze niet helemaal door. Je kunt ook twee dikke satépennen gebruiken. Snij dunne plakjes, dit zorgt er voor dat het er mooi uitziet en het snel klaar is.

hasselback aardappels van de BBQ

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de knoflook toe. Laat een minuutje fruiten en haal van het vuur. Voeg de fijngesneden kruiden en de olijfolie toe. Je hebt nu een heerlijke kruidenolie.

Als de BBQ op temperatuur is kun je een kleine chunck hout toevoegen en vervolgens het hitteschild en de druippan plaatsen. Sluit de deksel en wacht een half uur. Smeer de aardappels in met wat kruidenolie en herhaal dit drie keer hou een klein beetje van de kruidenolie over voor het serveren. Afhankelijk van de grote van de aardappels doe je er ongeveer 1,5 uur over.

Haal de aardappels van de BBQ en smeer een laatste keer wat van de kruidenolie over de aardappels heen.

Eet smakelijk!

hasselback zoete aardappel van de BBQ Big Green Egg barbecue kamado recept aardappels aardappel

Hasselback zoete aardappel van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • zoete aardappels
  • 50 gram roomboter
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngesneden tijm
  • 2 eetlepels fijngesneden salie
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • 1 grote teen knoflook
  • peper en zout

INSTRUCTIES

ereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg. 

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de aardappels insnijden. Leg de aardappel tussen twee steeltjes van twee houten pollepels. Op deze wijze kun je eenvoudig de aardappel insnijden maar snijd je deze niet helemaal door. Je kunt ook twee dikke satépennen gebruiken. Snij dunne plakjes, dit zorgt er voor dat het er mooi uitziet en het snel klaar is.

Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de knoflook toe. Laat een minuutje fruiten en haal van het vuur. Voeg de fijngesneden kruiden en de olijfolie toe. Je hebt nu een heerlijke kruidenolie.

Als de BBQ op temperatuur is kun je een kleine chunck hout toevoegen en vervolgens het hitteschild en de druippan plaatsen. Sluit de deksel en wacht een half uur. Smeer de aardappels in met wat kruidenolie en herhaal dit drie keer hou een klein beetje van de kruidenolie over voor het serveren. Afhankelijk van de grote van de aardappels doe je er ongeveer 1,5 uur over.

Haal de aardappels van de BBQ en smeer een laatste keer wat van de kruidenolie over de aardappels heen.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!