Wij kunnen ontzettend genieten van de fijne smaken ui Japan. Oorspronkelijk komt de ramen soep uit China maar sinds de negentiende eeuw is deze met migranten mee naar Japan gekomen waar zij de ramen tot de versie hebben gemaakt waar het nu om bekend staat. Het is een lichte smaakvolle soep boordevol groenten. Wij hebben een vegetarische ramen met miso gemaakt maar je kunt deze soep ook heel eenvoudig omzetten naar een ramen met kip. Vervang de krokant gebakken stukjes tofu door blokjes kip je hebt een heerlijke soep. Wij waren vooral onder de indruk van de tahin en miso die je toevoegt waardoor er verschillende lagen van smaken worden toegevoegd. Je hebt voor deze soep wel wat nodig, maar eenmaal in huis kun je die dus veel vaker gebruiken! Eerder maakten wij deze heerlijke ramen met garnalen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 tenen knoflook
- verse gember (2 cm)
- 1,5 eetlepel miso
- 1 eetlepel tahin
- 2 bouillonblokjes
- 2 eetlepels soya
- 1 eetlepel maismeel (grof)
- zonnebloemolie
- 100 gram ramen of rijstnoodles
- pak choi
- 150 gram mix van diverse champignons
- 2 bosuitjes
- handje sugar snaps
- sesamolie
- koriander
- hete peper naar smaak (wij gebruikten een rawit pepertje)
- 1 ei
- zwarte sesamzaadjes
Hoe maak je deze vegetarische ramen met miso?
Plet de knoflook en snij de gember in dikke plakken. Doe de knoflook, gember, miso, tahin en soya in een pan en verwarm. Roer alles een beetje door elkaar en voeg 1 liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes er in. Laat 5 minuten rustig koken. Verwijder de tenen knoflook en de gember.
Maak ondertussen de krokante tofu. Snij de tofu in vierkantjes en meng met het maismeel. Bak de blokjes in een pan tot de mais knapperig en bruin is. Draai ze voorzichtig om anders vallen ze uit elkaar. Kook in een steelpannetje de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noodles af en laat een klein beetje water in de pan zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook ondertussen het ei in 5 minuten hard.
Snij het bovenste gedeelte van de paksoi fijn. Halveer grote champignons. Snij het witte gedeelte van de bosui. Voeg de groenten (inclusief de sugar snaps toe. Kook ongeveer drie minuten mee. Voeg een theelepel sesamolie toe.
Serveer de ramen met verschillende toppings van fijn gesneden koriander, het ei, zwarte sesamzaadjes, rode peper, krokante tofu en eventueel wat gesneden groene bosui.
INGREDIËNTEN
- 2 tenen knoflook
- verse gember (2 cm)
- 1,5 eetlepel miso
- 1 eetlepel tahin
- 2 bouillonblokjes
- 2 eetlepels soya
- 1 eetlepel maismeel (grof)
- zonnebloemolie
- 100 gram ramen of rijstnoodles
- pak choi
- 150 gram mix van diverse champignons
- 2 bosuitjes
- handje sugar snaps
- sesamolie
- koriander
- hete peper naar smaak (wij gebruikten een rawit pepertje)
- 1 ei
- zwarte sesamzaadjes
INSTRUCTIES
Plet de knoflook en snij de gember fijn. Doe de knoflook, gember, miso, tahin en soya in een pan en verwarm. Roer alles een beetje door elkaar en voeg 1 liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes er in. Laat 5 minuten rustig koken. Verwijder de tenen knoflook.
Maak ondertussen de krokante tofu. Snij de tofu in vierkantjes en meng met het maismeel. Bak de blokjes in een pan tot de mais knapperig en bruin is. Draai ze voorzichtig om anders vallen ze uit elkaar. Kook in een steelpannetje de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noodles af en laat een klein beetje water in de pan zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook ondertussen het ei in 5 minuten hard.
Snij het bovenste gedeelte van de paksoi fijn. Halveer grote champignons. Snij het witte gedeelte van de bosui. Voeg de groenten (inclusief de sugar snaps toe. Kook ongeveer drie minuten mee.
Serveer de ramen met verschillende toppings van fijn gesneden koriander, het ei, zwarte sesamzaadjes, rode peper, krokante tofu en eventueel wat gesneden groene bosui.