Als je geen gluten kunt verdragen is het heel lastig om een goed pizzabodem recept te vinden. In onze zoektocht vonden wel een hele goede vervanger: glutenvrije pizza. In de Netflix serie The Chef Show zagen wij dat er een bloemkoolpizza werd gemaakt en dat had gelijk onze interesse! De eenvoudige ingrediënten van bloemkool, ei en parmezaanse kaas leek ons een geweldige combinatie. En zo kwamen we op dit bloemkoolpizza bodem recept. Wij hebben het ons makkelijk gemaakt door de kant en klare bloemkool rijst te gebruiken. Je kunt ook gewoon een bloemkool fijnmalen in een keukenmachine. Je hebt dan ongeveer de roosjes van 1 hele bloemkool nodig.
Wat heb je nodig?
- 800 gram bloemkool rijst (AH) (kan ook 1 bloemkool fijnmalen in een keukenmachine)
- 1 ei
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- peper en zout
extra nodig:
- bakpapier
Hoe maak je dit bloemkoolpizza bodem recept?
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool rijst op een bakpapiertje over de bakplaat van de oven. Bak de bloemkoolrijst in 25 minuten mooi bruin.
Laat de bloemkool afkoelen en doe deze vervolgens in een schone theedoek. Draai de theedoek zodat de bloemkool tot een bal wordt gedraaid, hierdoor zal het vocht uit de bloemkool komen.
Meng de bloemkool samen met het ei, de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel dit mengsel over een bakpapiertje op de bakplaat. Wij gebruikten een springvorm van een taartvorm zodat je een mooie ronde bodem krijgt.
Bak de bodem in de oven voor 25 minuten tot deze wat bruin word en steviger. Hou dit even in de gaten, misschien dat de bodem iets eerder klaar is.
Haal de bodem uit de oven en beleg deze met jouw favoriete pizzatoppings! Bak voor 20 minuten en geniet!
Eet smakelijk
INGREDIËNTEN
- 800 gram bloemkool rijst (AH) (kan ook 1 bloemkool fijnmalen in een keukenmachine)
- 1 ei
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- peper en zout
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool rijst op een bakpapiertje over de bakplaat van de oven. Bak de bloemkoolrijst in 25 minuten mooi bruin.
Laat de bloemkool afkoelen en doe deze vervolgens in een schone theedoek. Draai de theedoek zodat de bloemkool tot een bal wordt gedraaid, hierdoor zal het vocht uit de bloemkool komen.
Meng de bloemkool samen met het ei, de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel dit mengsel over een bakpapiertje op de bakplaat. Wij gebruikten een springvorm van een taartvorm zodat je een mooie ronde bodem krijgt.
Bak de bodem in de oven voor 25 minuten tot deze wat bruin word en steviger. Hou dit even in de gaten, misschien dat de bodem iets eerder klaar is.
Haal de bodem uit de oven en beleg deze met jouw favoriete pizzatoppings! Bak voor 20 minuten en geniet!
Eet smakelijk