Thoms restaurant: Mr and Ms uit eten in Rotterdam

door Mr. in the Kitchen
Thoms restaurant rotterdam review eten

Ik was al een paar keer langs gelopen bij Thoms restaurant in Rotterdam. Een nieuwe zaak aan de Meent. Deze zaak ziet er erg mooi uit en ik heb daarom ook gekeken op de menukaart. Volgens mij stonden er in het begin gerechten als uitsmijters op. Dit stond mij niet aan en ik ben vervolgens nog een paar keer langsgelopen. Tot de laatste keer, toen zag ik dat ze de menukaart hadden veranderd of ik had niet goed gekeken de eerste keer. Nu schitteren er gerechten op als black angus burger, grilled steak, kippendij en pulled lamb. Kijk en daar worden we blij van.

Het restaurant

Restaurant Thoms is gevestigd aan de Meent 131-129 en huist in het Timmerhuis. Het Timmerhuis is laatst helemaal verbouwd door het architectenbureau van Rem Koolhaas. Een gloednieuwe zaak dus gevestigd op de Meent, daar waar steeds meer plaatsvind in Rotterdam. Thoms is een restaurant en een underground bar. Deze underground bar is geopend op vrijdag en zaterdag van 22:00 tot 02:00.

Het restaurant is hip ingericht volgens de laatste trends. Het restaurant is ruim opgezet en heeft hoge plafonds. Door het gebruik van staal beton en een hout heeft het geheel een stoere uitstraling. Als je hier binnenkomt proef je gelijk een goede sfeer. En als bonus bezitten ze ook nog eens een groot terras dat vol in de zon staat.

Op de menukaart staan krachtige no-nonsense gerechten met producten van hoge kwaliteit. Zo heb je de 100% black angus beef en de Franse boerenhoenders. Deze gerechten worden o.a. gemaakt in de Mibrasa houtskool oven. Dit is een oven die 400ºC kan bereiken en een unieke rooksmaak meegeeft aan de gerechten. De gerechten krijgen hierdoor een eigenheid die ze graag uitdragen bij Thoms. Ze maken alles zelf en het liefst met lokale producten en seizoensproducten. Ook voor de drank zoeken ze het dicht bij huis. Ze schenken bier uit brouwerij Noordt, serveren koffie van Giraffe Coffee welke hun bonen branden in Rotterdam. Ook halen ze hun sterke drank Loopuyt, Bobby’s gin, Oseven Vodka, en Nolet uit Schiedam. En hun Jenevers komen uit Schiedam.

Wat aten wij bij Thoms restaurant?

Eigenlijk was het gewoon moeilijk kiezen. Er staan teveel goed klinkende gerechten op de lunchkaart. Des te meer reden om nog een keer langs te komen. Ook voor het diner staat dit restaurant op mijn lijstje. Wij waren met zijn tweeën en kozen voor de runderlende met truffelmayonaise en gepofte paprika. Een klassieker die je tegenwoordig veel ziet in lunchrooms. Truffelmayonaise doet het bij mij altijd goed. Ik koos de pulled lamb met tzatziki op een pita broodje.

Beiden gerechten waren zeer goed te noemen. Ik vond de hoeveelheid vlees meer dan voldoende en het was zeker mooi op smaak gebracht met kruiden. De tzatziki zorgde voor wat frisheid. Ik denk dat ik hiermee ook gelijk weer een nieuw blog in gedachten heb. Na mijn pulled chicken en pulled pork zal ik het ook eens wagen om pulled lamb te gaan maken. De runderlende zag er zeer goed uit. Mooie krullen parmezaanse kaas en het vlees zag er vers uit en had een mooi cuisson (juiste mate van gaarheid).

We namen nog een koffie van Giraffe uit Rotterdam. En deze was zeker goed! Ik hou van een stevige goede kop koffie. Tegenwoordig bijna nergens meer te vinden omdat iedereen slappe macchiato of cappuccino wil.

Conclusie? We moeten zeker nog een keer naar Thoms restaurant voor het diner! Daar staat dan een mooie lamsrack of Denver steak te wachten. Of de Franse hoender niet te vergeten.

Tot snel!

Kijk hier als je nog op zoek bent naar andere hotspots.

Deze recepten zijn ook lekker!