Knolselderij carpaccio met cashewnoten creme gepoft gepofte groenten van de BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

Ja, wat was het toch weer een feestje afgelopen weekend. Allerlei dingen op de Big Green Egg maken die wij nog niet eerder hebben klaargemaakt. Heel de dag de tijd er voor nemen om allerlei lekkere gerechtjes voor te bereiden en daarna genieten! Deze knolselderij carpaccio een enorme verassing. Wij hadden deze gegeten bij Neni in Amsterdam en wilden kijken of we het na konden maken. Dat was in oktober en sindsdien zat het recept in ons achterhoofd. Voor sinterklaas de mandoline gekregen die we wilden gaan gebruiken en nu pas,… maanden later is het er van gekomen. Maar dat mag de pret niet bederven! Jana vond het zo lekker dat ze het een kerst waardig voorgerecht noemde!

Wat heb je nodig?

  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • 50 gram veldsla
  • 1/2 hoeveelheid cashewnoten crème
  • granaatappel pitjes
  • extra vierge olijfolie
  • appelazijn

extra nodig:

Hoe maak je deze knolselderij carpaccio?

Je kunt de knolselderij op de BBQ klaar maken maar natuurlijk ook met de oven. Kijk hier voor het recept van gepofte knolselderij van de Big Green Egg.

Verwarm de oven voor op 180°C onder en boven warmte.

Spoel de knolselderij even af zodat er geen vuil meer aan zit. Dep de knol droog en wrijf de knol in met olijfolie. Bestrooi de knol met zout en wikkel hem in aluminiumfolie.

Leg de knol in de oven en gaar in 1,5 tot 2 uur. De knol moet echt zacht zijn geworden en heerlijk ruiken. Haal de knolselderij (let op is heel heet!!) uit de oven en laat afkoelen.

Meng in een kom de blaadjes veldsla met wat extra vierge olijfolie en de appelazijn. Als de knolselderij is afgekoeld kun je deze met de mandoline in dunne plakken snijden. Leg de plakken op een bord en bestrooi met een heel klein beetje zout.  Doe op de plakken wat van de cashewnoten crème op. Doe wat van de granaatappel pitjes er bij en de blaadjes veldsla.

Eet smakelijk!

Knolselderij carpaccio met cashewnoten creme gepoft gepofte groenten van de BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

knolselderij carpaccio

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.9/5
( 7 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • 50 gram veldsla
  • 1/2 hoeveelheid cashewnoten crème
  • granaatappel pitjes
  • extra vierge olijfolie
  • appelazijn
  • extra nodig:
  • mandoline (je kunt ook heel dun snijden)

INSTRUCTIES

Je kunt de knolselderij op de BBQ klaar maken maar natuurlijk ook met de oven. Kijk hier voor het recept van gepofte knolselderij van de Big Green Egg.

Verwarm de oven voor op 180°C onder en boven warmte.

Spoel de knolselderij even af zodat er geen vuil meer aan zit. Dep de knol droog en wrijf de knol in met olijfolie. Bestrooi de knol met zout en wikkel hem in aluminiumfolie.

Leg de knol in de oven en gaar in 1,5 tot 2 uur. De knol moet echt zacht zijn geworden en heerlijk ruiken. Haal de knolselderij (let op is heel heet!!) uit de oven en laat afkoelen.

Meng in een kom de blaadjes veldsla met wat extra vierge olijfolie en de appelazijn. Als de knolselderij is afgekoeld kun je deze met de mandoline in dunne plakken snijden. Leg de plakken op een bord en bestrooi met een heel klein beetje zout.  Doe op de plakken wat van de cashewnoten crème op. Doe wat van de granaatappel pitjes er bij en de blaadjes veldsla.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!