Jana en ik waren een aantal weken terug op vakantie in Sevilla en daar kregen wij als gratis tapas een beetje bieten hummus. Dat was echt heerlijk en toen wij terugkwamen waren we zo enthousiast dat we zelf ook een keer aan de slag gingen. We hebben wat geëxperimenteerd met verschillende recepten en zijn uiteindelijk op deze uitgekomen. Niet verkeerd al zeggen we het zelf! Wij aten deze rode bieten hummus met onze zelfgemaakte (warme) glutenvrij naanbrood. Super combinatie! Nog voordat we klaar waren met alles hadden we al enkele broodjes op. Deze bieten hummus zelf maken is niet heel moeilijk en leuk om op een verjaardag neer te zetten of gewoon voor op je boterham.
Wat heb je nodig?
- 200 gr kikkererwten
- 4 rode bieten (gekookt voorverpakt verkrijgbaar)
- 1,5 eetlepel tahin
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1,5 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- sap en rasp van een halve citroen
- peper en zout naar smaak
optioneel
- sesamzaadjes
- verse kruiden (wij gebruikte tijm)
Hoe kun je bieten hummus zelf maken?
Spoel de kikkererwten af onder stromend water. Snij 1 bietje door de helft deze gebruik je later voor de garnering.
Doe de kikkererwten, rode bieten, tahin, komijnpoeder, knoflook en olijfolie in een keukenmachine en pulseer een aantal keer tot je een mooie substantie hebt. Breng op smaak met wat citroensap (begin met een klein beetje niet gelijk een halve!!), zout en peper. Proef en voeg eventueel een van de bovenstaande ingrediënten toe zodat je jouw perfecte smaak te pakken hebt!
Doe de bieten hummus in een mooie kom of schaal en maak het af met verse kruiden, citroenrasp (wij gebruiken een microplane rasp!! ) en sesamzaadjes (of andere dingen die je leuk vindt). Snij het halve bietje dat je aan het begin hebt gebruikt in blokjes voor de garnering.
Je kunt de bieten hummus enkele dagen bewaren in de koelkast.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 200 gr kikkererwten
- 4 rode bieten (gekookt voorverpakt verkrijgbaar)
- 1,5 eetlepel tahin
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1,5 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- sap en rasp van een halve citroen
- peper en zout naar smaak
INSTRUCTIES
Spoel de kikkererwten af onder stromend water.
Doe de kikkererwten, rode bieten, tahin, komijnpoeder, knoflook en olijfolie in een keukenmachine en pulseer een aantal keer tot je een mooie substantie hebt. Breng op smaak met wat citroensap (begin met een klein beetje niet gelijk een halve!!), zout en peper. Proef en voeg eventueel een van de bovenstaande ingrediënten toe zodat je jouw perfecte smaak te pakken hebt!
Doe de bieten hummus in een mooie kom of schaal en maak het af met verse kruiden, citroenrasp (wij gebruiken een microplane rasp!! ) en sesamzaadjes (of andere dingen die je leuk vindt)
Je kunt de bieten hummus enkele dagen bewaren in de koelkast.