Café Franklin: Mannen uit eten in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
Cafe Franklin Den Haag Valkenbosplein review recensie

Vlakbij waar ik woon heb je café Franklin dat veel gebruik maakt van de Big Green Egg. Daar moest ik natuurlijk een keer eten. Het eetcafé sluit helemaal aan bij waar de laatste tijd zoveel vraag naar is. Goed eerlijk eten van de BBQ, in een hippe zaak en met een uitgebreide bierkaart. Dat kan alleen maar goed gaan. Op naar café Franklin!

Café Franklin

Ik heb al vaker naar dit restaurant uitgekeken. Het restaurant is te vinden iets buiten het centrum van Den Haag op het Valkenbosplein. Het is vanaf het begin erg populair en er

Inmiddels zijn we even verder en vond ik het nu wel een poging waard. De Big Green Egg en de hippe uitstraling zorgt ervoor dat je er wel een keer moet eten. De inrichting is helemaal van deze tijd. Een leren bank, hangende planten, vintage lampen en mooie houten tafels. Ook de uitgebreide bierkaart sluit mooi aan bij de laatste trend. Zo kun je Kompaan en Haagsche broeder uit den haag verkrijgen, zijn er de Jopen bieren, staat t IJ meermalen op de kaart en de niet overal verkrijgbare bieren van de Oedipus. Verder staan er natuurlijk nog vele bekende merken op zoals Duvel, Corona en Affligem. Genoeg te kiezen dus voor de bierliefhebber!

Wat aten wij?

Iedereen heeft wat anders besteld. Zo hebben wij vooraf tortilla chips met guacamole, een plankje met worst en een flammkuchen besteld. Als hoofdgerecht hadden wij een curry met garnalen, een half kippetje van de Big Green Egg, Spare ribs van de Big Green Egg, een hamburger van de Big Green Egg en sliptongetjes uit de pan.

Ik moet zeggen dat alles goed op smaak was. De gerechten waren mooi opgemaakt en wij hebben er van genoten. Het is ontzettend goed voor het eetcafé dat Franklin is. Gewoon basic goed eten. Dit pretenderen ze dan ook zelf op de menukaart. Eerlijk vers en puur. Eten hoeft niet ingewikkeld te zijn volgens Franklin. Jammer was dat bij ons twee gerechten geen goede garing hadden. De spareribs waren wat droog evenals het kippetje. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik zou dit zeker een keer aan raden om te gaan eten. Het is niet heel prijzig en ze hebben echt een leuke bierkaart waar je van alles kunt bestellen. Je kunt natuurlijk ook in de middag een drankje op het terras doen, de borrelkaart is namelijk ook niet mis! Op zaterdag en Zondag zijn ze open voor lunch.

Ben je op zoek naar nog meer leuke hotspots? Kijk dan even hier.

 

Deze recepten zijn ook lekker!