Ruby Rose in Utrecht Mr and Ms uit eten

door Mr. in the Kitchen
Ruby Rose in Utrecht uit eten review hotspot restaurant lekker

Bij ons thuis is het de afgelopen vier jaar enorm hectisch geweest. Deze stonden vooral in het teken van mijn studie psychologie die ik naast mijn baan probeer te combineren. Dit vraagt veel van Jana want het slokt veel van mijn (onze) tijd op. Maar als wij dan een dagje met zijn tweeën hebben genieten we er extra van. En zo was het dat wij een dagje voor onszelf hadden en richting Utrecht vertrokken. Totaal onvoorbereid vertrokken we. Na alle galeries te hebben gezien van Utrecht zochten we een leuke wijnbar. De eerste drie zaten ram-vol en zo kwamen we bij Ruby Rose in Utrecht aan. En wat zijn wij daar blij mee!

Een echte open keuken!

Ruby Rose in Utrecht

Als je binnenkomt moet je heel even acclimatiseren want het interieur dat komt nogal binnen. Het heeft wat weg van de markthal want het gehele plafond is beschildert met rozen, bloemen en planten. Ook hangen er enorm veel bloemen boven de bar en samen met de bloemenstof van de stoelen moet je heel even bijkomen. Dit komt omdat het in een pand zit dat voorheen een bloemenwinkel was. Heel de zaak zat vol en wij moesten even wachten. Dit bleek de gehele avond door te gaan. Ongelofelijk wat een drukte! Nu ik dit stukje schrijf heb ik even gekeken maar deze wijnbar/restaurant is pas een maand open! De bar staat centraal in de zaak en is 14 meter lang! Verder heb ik nog nooit een open keuken gezien die ook echt open is en waar je zomaar naar binnenloopt als je niet op let. Super gaaf! Ze serveren hier heerlijke mediterrane gerechtjes in combinatie met goede wijnen. Er is echt van alles te bestellen: pizza’s, pasta’s, groenten, kroketjes, charcuterie, diverse kazen, vele schaal en schelpdieren en mooie vleesgerechtjes. Het komt niet vaak voor maar Jana had zoveel keuze van aantrekkelijke vegetarische-, en visgerechtjes dat zij niet alles heeft kunnen kiezen dat zij lekker vind. Deze gerechtjes zijn klein van stuk en klein van prijs. Hierdoor is het een soort tapas dat je kunt bestellen. En wij waren erg onder de indruk!

gin tonic

Twee heerlijke gin-tonics

Wat aten wij?

Wij begonnen met een bescheiden venkel met citroen en tijm voor 4 euro en een knolselderij carpaccio met zwarte knoflook voor 6,5 euro. Leuke kleine gerechtjes en perfect van smaak. Enorm eenvoudig maar echt goed. Zo is het ook leuk om wat te bestellen en lekker te proeven. Daarna kozen we een Iberico Lomo, gestoofde bospeen gevolgd en pasta vongole (ook glutenvrij!!!!). Ik koos nog een Iberico varkenswang die gestoofd was op een bedje van pastinaak puree. Deze laatste was zo ongelofelijk lekker dat ik er nog eentje heb besteld! Alle gerechtjes waren met aandacht gemaakt en ook echt lekker. Wij zijn maar zelden zo tevreden als die avond. Buiten het eten hebben wij nog twee heerlijke gin-tonics besteld. Eentje daarvan was met zwarte peper korrels en een ander met rozemarijn (deze laatste hebben wij inmiddels ook thuis gemaakt! Heerlijk!). Voor bij de Iberico had ik een rioja gekozen die ook gewoon heel goed was! Ja, superlatieven genoeg. Het enige minpunt was het dessert. De panna cotta met framboos en chocolade was te heftig. Er zaten ook nog karamel bolletjes op. Dit was gewoon niet zo verfijnd en in balans als de rest. Maar wij waren echt onder de indruk over de hele avond vooral de eenvoud, kwaliteit, smaak, sfeer en lekkere drankjes. Dit zal ongetwijfeld ook komen door het samenzijn met elkaar maar Ruby Roze complimenteerde dit alles tot een geweldige avond.

iberico varkenswang

Geweldige gestoofde varkenswang

Op zoek naar nog meer hotspots? Kijk dan even hier.

Deze recepten zijn ook lekker!