Bij een bijgerecht voor bij de BBQ wordt vaak gedacht aan een salade of geroosterde groenten. Het is niet heel bekend dat je sla ook heel goed op de BBQ kunt bereiden. De eerste keer dat ik dit had klaargemaakt was ik verrast door de smaak. Je serveert je gasten eens iets nieuws en daarmee is deze little gem op de BBQ een heel leuk bijgerecht!
Tip! Je kunt deze little gem mooi klaarmaken terwijl je het vlees dat je er bij serveert laat rusten.
Wat heb je nodig voor de little gem op de BBQ?
Voor 4 personen:
- 2 little gem
- halve teen knoflook
- paar takjes peterselie
- olijfolie
- citroenrasp van een halve citroen
- peper en zout
Hoe maak je deze sla op de BBQ?
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe op de Big Green Egg? Kijk dan bij deze special.
Als de BBQ heet wordt maak je de dressing voor de little gem. Rasp de teen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook, de peterselie, de olijfolie en het citroenrasp tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snijd de little gem in de lengte doormidden. Spoel de blaadjes onder kraan schoon van eventueel vuil. Besprenkel de beide kanten van de little gem goed met de dressing. Zorg dat deze overal tussen de blaadjes komt.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de sla gaan grillen. Ik heb hiervoor mijn gewone rooster gebruikt maar je kunt ook het gietijzeren rooster gebruikt. Gril de little gem ongeveer 5 minuten per kant totdat je mooie geroosterde blaadjes ziet.
Serveer de little gem direct na het grillen. Wij aten deze little gem bij de Longhaas van de Big Green Egg.
Eet smakelijk!
Dit recept komt oorspronkelijk uit het kookboek van Julius Jaspers: Smart BBQ
INGREDIËNTEN
- 2 little gem
- halve teen knoflook
- paar takjes peterselie
- olijfolie
- citroenrasp van een halve citroen
- peper en zout
INSTRUCTIES
ereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe op de Big Green Egg? Kijk dan bij deze special.
Als de BBQ heet wordt maak je de dressing voor de little gem. Rasp de teen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook, de peterselie, de olijfolie en het citroenrasp tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snijd de little gem in de lengte doormidden. Spoel de blaadjes onder kraan schoon van eventueel vuil. Besprenkel de beide kanten van de little gem goed met de dressing. Zorg dat deze overal tussen de blaadjes komt.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de sla gaan grillen. Ik heb hiervoor mijn gewone rooster gebruikt maar je kunt ook het gietijzeren rooster gebruikt. Gril de little gem ongeveer 5 minuten per kant totdat je mooie geroosterde blaadjes ziet.
Serveer de little gem direct na het grillen. Wij aten deze little gem bij de Longhaas van de Big Green Egg.