Geroosterde zoete aardappelsoep met paprika

door Mr. in the Kitchen
zoete aardappelsoep met paprika zoete aardappel roosteren groente mr and ms in the kitchen soep

Over heerlijke soepen gesproken! Deze geroosterde zoete aardappelsoep met paprika is een topper! Wij proberen een keer in de week soep te eten en in de zoektocht naar een lekkere soep kwamen wij deze soep tegen. Deze geroosterde zoete aardappelsoep heeft zoveel in zich! De soep heeft heerlijke krachtige smaken doordat de groenten eerst geroosterd worden. De kokosmelk geeft een tropische touch aan de soep. Om de soep op smaak te brengen hebben wij voor Sriracha gekozen. Dit is een pittige Thaise saus op basis van rode peper. Je kunt deze gewoon bij de supermarkt kopen of bij een toko bij jou in de buurt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Sriracha (hoeveelheid naar smaak)
  • zout en peper

Hoe maak je deze zoete aardappelsoep met paprika?

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht. Schil de zoete aardappels en snij in blokken van een paar cm. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. Snij de ui in vieren. Pel de tenen knoflook. Pak een ovenschaal en doe daar de groenten in. Schep de groenten om met wat olijfolie en bestrooi met peper, zout en de paprikapoeder. Zet de groenten voor 25 tot 30 minuten in de oven. De zoete aardappel moet zacht geworden zijn.

Zet een pan op het vuur met daarin 400 ml bouillon. Voeg de geroosterde groenten toe samen met de kokosmelk. Breng op smaak met de Sriracha peper. Pureer het geheel met een staafmixer tot deze glad is. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper of Sriracha peper.

Serveer direct!

Eet smakelijk

Deze soep is lekker met deze Bulgaarse tutmanik of gewoon een stukje brood met kruidenboter.

zoete aardappelsoep met paprika zoete aardappel roosteren groente mr and ms in the kitchen soep

Geroosterde zoete aardappelsoep met paprika

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.9/5
( 7 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Sriracha (hoeveelheid naar smaak)
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht. Schil de zoete aardappels en snij in blokken van een paar cm. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. Snij de ui in vieren. Pel de tenen knoflook. Pak een ovenschaal en doe daar de groenten in. Schep de groenten om met wat olijfolie en bestrooi met peper, zout en de paprikapoeder. Zet de groenten voor 25 tot 30 minuten in de oven. De zoete aardappel moet zacht geworden zijn.

Zet een pan op het vuur met daarin 400 ml bouillon. Voeg de geroosterde groenten toe samen met de kokosmelk. Breng op smaak met de Sriracha peper. Pureer het geheel met een staafmixer tot deze glad is. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper of Sriracha peper.

Serveer direct!

Eet smakelijk

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!