Een van de dingen die wij altijd meenemen als wij op reis gaan is bananenbrood. Het zit standaard in het pakket omdat het vrij lastig is om glutenvrije opties te krijgen op het vliegveld of langs de weg. Bananenbrood blijft wel even goed buiten de koelkast dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Dit recept voor glutenvrij bananenbrood is erg makkelijk om te maken! En het is ook nog eens gezond. Je kunt eindeloos variëren met kruiden of vullingen van nootjes etc. Deze keer heb ik een paar walnoten er doorheen gedaan en wat speculaaskruiden en kaneel.
Wat heb je nodig voor dit recept van glutenvrij bananenbrood?
- 4 bananen
- 65 gram kokosolie
- 2 eieren
- 50 gram kokosmeel
- 120 gram boekweitmeel
- 65 gram honing
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel speculaaskruiden
- theelepel bakpoeder
- handje walnoten
- roomboter
extra nodig:
- bakblik
- bakpapier
Hoe maak je dit?
Bereid de oven voor op 180°C onder en bovenwarmte.
Prak de bananen samen met de kokosolie en eieren fijn of gebruik een staafmixer. Meng vervolgens het kokosmeel, boekweitmeel, bakpoeder, honing, kaneel en speculaaskruiden er doorheen.
Meng alles goed door en voeg als laatste de walnoten toe. Zorg dat er overal wat stukjes walnoot zitten.
Smeer een bakblik in met wat roomboter of gebruik een bakpapiertje om aanbakken te voorkomen. Vul het bakblik met het beslag en doe als laatste een paar walnoten op de cake.
Bak in 50 minuten gaar. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is door een houten satéprikker in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit dan is het bananenbrood gaar.
Lekker met een beetje roomboter of pindakaas.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten? Kijk dan even hier.
INGREDIËNTEN
- 4 bananen
- 65 gram kokosolie
- 2 eieren
- 50 gram kokosmeel
- 120 gram boekweitmeel
- 65 gram honing
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel speculaaskruiden
- theelepel bakpoeder
- handje walnoten
- roomboter
INSTRUCTIES
Bereid de oven voor op 180°C onder en bovenwarmte.
Prak de bananen samen met de kokosolie en eieren fijn of gebruik een staafmixer. Meng vervolgens het kokosmeel, boekweitmeel, bakpoeder, honing, kaneel en speculaaskruiden er doorheen.
Meng alles goed door en voeg als laatste de walnoten toe. Zorg dat er overal wat stukjes walnoot zitten.
Smeer een bakblik in met wat roomboter of gebruik een bakpapiertje om aanbakken te voorkomen. Vul het bakblik met het beslag en doe als laatste een paar walnoten op de cake.
Bak in 50 minuten gaar. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is door een houten satéprikker in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit dan is het bananenbrood gaar.
Lekker met een beetje roomboter of pindakaas.