De beste glutenvrije pizza salami!

door Mr. in the Kitchen
beste glutenvrije pizza salami zelf maken zonder gluten deeg recept

Dit was een super lekkere pizza! Lekker met salami en tomaten saus en ook nog eens zelf gemaakt! Daarvoor hadden we ook al een poging gewaagd en toen waren ze ook al zo lekker! ( tip: Het is leuk om het met je zoontje of dochter te doen). Aldus mijn zoontje Rens! En Rens heeft echt gelijk! Het is ontzettend leuk om samen in de keuken te knoeien met je kinderen. Wij doen dat iedere zondag met het ontbijt en af en toe helpen de kinderen mee met het avondeten. Maar meestal liggen ze te luieren op de bank (aldus Rens zelf). Het heeft echt even tijd gekost om het beste glutenvrije pizza recept te vinden maar sinds wij op de Big Green Egg flavour fair een workshop van Jan Willem van der Boom hebben gehad zijn we super tevreden. In zijn Boom geniet zonder gluten kun je nog veel meer mooie recepten vinden.

Wat heb je nodig?

voor het pizzadeeg:

  • 250 gram basismix (1/3 rijstmeel, 1/3 tapiocameel, 1/3 kikkererwtenmeel)
  • 7 gram droge gist
  • 1 eetlepels husk (wordt ook wel psylliumvezels genoemd)
  • 1 eetlepels poedersuiker
  • 225 ml handwarm water
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Voor de rest:

  • tomatensaus (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 75 gram pizzakaas
  • salami

extra nodig: bakpapier

Hoe maak je deze beste glutenvrije pizza salami?

Los de gist en suiker op in het water. Door de suiker wordt het gist geactiveerd en gaat het bubbelen. Dit wil je hebben! Meng nu de husk, bakpoeder en zout met de basismix. Als de gist is gaan bubbelen kun je dit, samen met de olie, door het droge mengsel doen en mengen. Ik heb hiervoor mijn kitchenaid gebruikt. Nu krijg je een nat deeg. Het is geen deeg zoals een deeg met gluten. Er zit geen echte binding in en je kunt het niet uit elkaar trekken. Dit is even wennen en je hoeft echt niet meer basismix door het mengsel heen te doen want dan wordt het uiteindelijk te droog en te hard.

Laat vervolgens het deeg minimaal een half uurtje afgedekt rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in drie porties. Bestrooi een bakpapier met een deel van de basismix en doe hiervan ook wat op het deeg en je deegroller. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om het deeg te hanteren

Beleggen!

Warm de oven voor met de hete lucht stand op 250°C.

Rol de pizza uit op een bakpapiertje op je werkbank tot je een mooie dunne bodem hebt. Beleg met een beetje tomatensaus en bestrooi met de beiden kazen. Deze kazen is voor mij de beste combinatie. Hiervoor gebruikte ik vaak mozzarella maar daar wordt de pizza te nat van (ook al knijp je de bollen uit). Beleg met de plakjes salami.

Schuif de pizza met het bakpapier van je werkbank op je bakplaat. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk even of de  bodem mooi gebruind is en de kaas lekker bubbelt.

Haal vervolgens de pizza uit de oven en bestrooi met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

(Liever zin in pizza met tonijn, kappertjes en ansjovis? kijk dan hier)

beste glutenvrije pizza salami zelf maken zonder gluten deeg recept

De beste glutenvrije pizza salami!

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • voor het pizzadeeg:
  • 250 gram basismix (1/3 rijstmeel, 1/3 tapiocameel, 1/3 kikkererwtenmeel)
  • 7 gram droge gist
  • 1 eetlepels husk (wordt ook wel psylliumvezels genoemd)
  • 1 eetlepels poedersuiker
  • 225 ml handwarm water
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Voor de rest:
  • tomatensaus (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 75 gram pizzakaas
  • salami
  • extra nodig: bakpapier

INSTRUCTIES

Los de gist en suiker op in het water. Door de suiker wordt het gist geactiveerd en gaat het bubbelen. Dit wil je hebben! Meng nu de husk, bakpoeder en zout met de basismix. Als de gist is gaan bubbelen kun je dit, samen met de olie, door het droge mengsel doen en mengen. Ik heb hiervoor mijn kitchenaid gebruikt. Nu krijg je een nat deeg. Het is geen deeg zoals een deeg met gluten. Er zit geen echte binding in en je kunt het niet uit elkaar trekken. Dit is even wennen en je hoeft echt niet meer basismix door het mengsel heen te doen want dan wordt het uiteindelijk te droog en te hard.

Laat vervolgens het deeg minimaal een half uurtje afgedekt rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in drie porties. Bestrooi een bakpapier met een deel van de basismix en doe hiervan ook wat op het deeg en je deegroller. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om het deeg te hanteren

Beleggen!

Warm de oven voor met de hete lucht stand op 250°C.

Rol de pizza uit op een bakpapiertje op je werkbank tot je een mooie dunne bodem hebt. Beleg met een beetje tomatensaus en bestrooi met de beiden kazen. Deze kazen is voor mij de beste combinatie. Hiervoor gebruikte ik vaak mozzarella maar daar wordt de pizza te nat van (ook al knijp je de bollen uit). Beleg met de plakjes salami.

Schuif de pizza met het bakpapier van je werkbank op je bakplaat. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten gaar. Kijk even of de  bodem mooi gebruind is en de kaas lekker bubbelt.

Haal vervolgens de pizza uit de oven en bestrooi met wat peper en zout.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!