Deze glutenvrije crumble met appel en rabarber doet mij denken aan appeltaart. Het is fris, zoet en een klein tikkeltje zuur. Doordat ik de vulling in meerdere kleine schaaltjes heb gedaan is elk schaaltje precies genoeg voor een eenpersoon. Dat scheelt weer knoeien met serveren. Deze glutenvrije crumble met appel en rabarber is het lekkerst als je hem direct uit de oven serveert. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij. De combinatie van een warm taartje met ijs vind ik zelf altijd heerlijk. Op deze site vind je trouwens ook een recept voor een glutenvrije crumble met roodfruit.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 appels (elstar heb ik gebruikt)
- 300 gram rabarber
- klein handje walnoten
- 60 gram amandelmeel
- 60 gram havermout (glutenvrije indien je de crumble glutenvrij wilt maken)
- 40 gram suiker
- 4 el ahornsiroop
- 2 el olijfolie (+1 el olijfolie voor het invetten van de ovenschaaltjes)
- snufje kaneel
- snufje zout
extra nodig:
- vier kleine ovenschaaltjes (met een diameter van +/- 10 cm)
Zo maak je deze glutenvrije crumble met appel en rabarber
- Schil de rabarber stengels en snij deze in blokjes van zo’n 2 cm.
- Kook de rabarber met drie eetlepels water in een steelpannetje gedurende zo’n 10-15 min. De rabarber zal oplossen in het vocht.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Schil de appels en snij ze in kleine stukjes van zo’n 1-2 cm.
- Meng de appels met de gekookte rabarber in een schaal en schep hier 2 eetlepels ahornsiroop doorheen.
- Voeg de walnoten toe aan het mengsel.
- Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie en verdeel het appel- en rabarbermengsel over de vier kleine ovenschaaltjes.
- Meng in een kom het amandelmeel en de havermout met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ahornsiroop en een snufje kaneel en zout.
- Verdeel het amandelmeel- en havermoutmengsel over de vier kleine ovenschaaltjes.
- Bak de appel-rabarbercrumble goudbruin in zo’n 20 – 25 minuten.
Serveer direct! Warm is deze het allerlekkerste!
INGREDIËNTEN
- 3 appels (elstar heb ik gebruikt)
- 300 gram rabarber
- klein handje walnoten
- 60 gram amandelmeel
- 60 gram havermout (glutenvrije indien je de crumble glutenvrij wilt maken)
- 40 gram suiker
- 4 el ahornsiroop
- 2 el olijfolie (+1 el olijfolie voor het invetten van de ovenschaaltjes)
- snufje kaneel
- snufje zout
INSTRUCTIES
- Schil de rabarber stengels en snij deze in blokjes van zo'n 2 cm.
- Kook de rabarber met drie eetlepels water in een steelpannetje gedurende zo'n 10-15 min. De rabarber zal oplossen in het vocht.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Schil de appels en snij ze in kleine stukjes van zo'n 1-2 cm.
- Meng de appels met de gekookte rabarber in een schaal en schep hier 2 eetlepels ahornsiroop doorheen.
- Voeg de walnoten toe aan het mengsel.
- Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie en verdeel het appel- en rabarbermengsel over de vier kleine ovenschaaltjes.
- Meng in een kom het amandelmeel en de havermout met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ahornsiroop en een snufje kaneel en zout.
- Verdeel het amandelmeel- en havermoutmengsel over de vier kleine ovenschaaltjes.
- Bak de appel-rabarbercrumble goudbruin in zo'n 20 - 25 minuten.