Sugo: uit eten in Rotterdam

door Mr. in the Kitchen
Sugo pizza rotterdam Aert van Nesstraat review lekker

Ik ben echt een fan van pizza. Ik maak zelf vaak pizza en vind ze in de gemiddelde pizzeria regelmatig tegenvallen. Maar dan Sugo (deze site) in Rotterdam op de Aert van Nesstraat. Voor het eerst in Nederland de pizza al taglio en wat voor een! Deze makers hebben goed bestudeerd hoe je de beste pizza’s maakt. Zeker het omrijden waard. Misschien wel de beste pizza die ik ooit op heb.

Ik ben echt onder de indruk. Dat merk je misschien wel. Maar ik lieg er ook niks van. Deze pizzeria is een drukbezochte plek. Ik ben het tegengekomen via De buik van Rotterdam een journalistiek platform dat is gewijd aan de bloeiende foodcultuur van Rotterdam.

Sugo bevindt zich op de Aert van Nesstraat midden in het centrum van Rotterdam. Het is een niet al te grote zaak, modern ingericht en met een buitenterras. Er is een grote balie waar iedere dag tussen de 10 en 20 verschillende pizza stukken te krijgen zijn.  Er zitten inspirerende smaken tussen met gave ingrediënten. Ze werken met 100 % biologisch meel en het vlees dat ze gebruiken komt van kleinschalige productie in Italië. Kijk, daar worden we blij van! Ze laten het deeg na het kneden wel 72 uur rijzen. Dit zorgt voor een krokante bodem en luchtige binnenkant.

Wat aten wij bij Sugo?

Allereerst wat een geweldige bodem. Hier word je echt blij van. Misschien komt het door het lange rijzen of misschien wel door het eerst blindbakken van deze bodem. Maar echt dit maakt deze pizza. Super krokant en luchtig. Vaak krijg je bij pizzeria’s pizza’s die slap zijn door de hoeveelheid saus. Nou dat is hier wel even anders. En dan de smaken, ik ben er al een paar keer geweest en werd blij verrast door o.a. de Aardappel, truffelroomsaus, champignons en Parmezaanse kaas. Ook heerlijk was de pancetta gorgonzola spinazie en mozarella. Een klassieker de spinata met paprika. Maar ook de gekarameliseerde ui, walnoot, mascarpone en olijf was top. Er zijn nog zoveel smaken die ik wil proberen. Er zijn buiten de menukaart die je op de site kunt vinden, nog een heel veel smaken die ze verkopen. Gelukkig hebben ze een spaarkaart en ga ik er een heleboel proberen.

Dus ben je in Rotterdam en heb je trek tijdens de lunch, borrel of avond eten? Zoek de Aert van Nesstraat op en ga eten bij Sugo.

Ben je op zoek naar nog meer leuke hotspots? Kijk dan hier.

Deze recepten zijn ook lekker!