Jana is langzaam aan vlees aan het proberen te eten. Een van de dingen die zij wel kan waarderen is gedroogd vlees en gebakken spekjes. Een mooie aanleiding dus om deze spruitjes van de BBQ te maken want zij vindt spruitjes heerlijk. Wij hebben de spruitjes zonder te koken op een spiesjes gedaan met wat bacon. That’s it! Een lekker bijgerecht van de BBQ dat ook nog eens snel klaar is want wij maakten deze spiesjes terwijl het vlees dat ik at lag te rusten. Er zijn geen redenen om dit recept niet te proberen!
Wat heb je nodig?
- spruitjes
- plakjes ontbijtspek/bacon
extra nodig:
Hoe maak je deze spruitjes van de BBQ?
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Zorg er voor dat je de vuurspot aan 1 kant van de BBQ maakt. Op deze wijze heb je een gedeelte van de BBQ dat wat minder heet is zodat je de spruitjes wat rustiger kunt laten garen als ze mooi gegrild zijn.
Rijg de spruitjes op de spiesjes met de bacon eromheen. Wij hebben kleine spruitjes gebruikt (ongeveer ter grote van een knikker) en deze niet voorgekookt. Onze spruitjes waren mooi gaar en hadden een fijne bite. Mocht je nu veel grotere spruitjes hebben kun je er voor kiezen om ze te halveren of vijf minuten voor te koken.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de spruitjes boven de vuurspot grillen. Zorg ervoor dat de bacon mooi gebakken is en de spruitjes een mooi kleurtje hebben. Leg vervolgens de spruitjes aan de andere kant van de BBQ en laat nog ongeveer 5 minuten doorgaren met de deksel van de BBQ dicht.
Haal de spruitjes van de BBQ en serveer direct. Bestrooi eventueel nog met een klein beetje peper.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- spruitjes
- plakjes ontbijtspek/bacon
INSTRUCTIES
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Zorg er voor dat je de vuurspot aan 1 kant van de BBQ maakt. Op deze wijze heb je een gedeelte van de BBQ dat wat minder heet is zodat je de spruitjes wat rustiger kunt laten garen als ze mooi gegrild zijn.
Rijg de spruitjes op de spiesjes met de bacon eromheen. Wij hebben kleine spruitjes gebruikt (ongeveer ter grote van een knikker) en deze niet voorgekookt. Onze spruitjes waren mooi gaar en hadden een fijne bite. Mocht je nu veel grotere spruitjes hebben kun je er voor kiezen om ze te halveren of vijf minuten voor te koken.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de spruitjes boven de vuurspot grillen. Zorg ervoor dat de bacon mooi gebakken is en de spruitjes een mooi kleurtje hebben. Leg vervolgens de spruitjes aan de andere kant van de BBQ en laat nog ongeveer 5 minuten doorgaren met de deksel van de BBQ dicht.
Haal de spruitjes van de BBQ en serveer direct. Bestrooi eventueel nog met een klein beetje peper.