Griekse hamburger van de BBQ Big Green Egg barbecue Kamado

Griekse hamburger van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Een hamburger gaat er altijd in! Ik ben altijd wel op zoek naar een lekkere variatie op de klassieke burger en deze keer probeerde ik een Griekse hamburger van de BBQ. Wat is er Grieks aan? Ik heb de Griekse salade een beetje proberen te gebruiken als toppings en natuurlijk tzatziki en feta. En dan komt de vraag: feta in of op de burger. Na het geweldige succes van bifteki heb ik er voor gekozen om de feta in de burger te doen. Wel verkruimeld maar ik twijfelde eerst heel erg of ik een bifteki burger wilden maken. Dat had ook top geweest maar uiteindelijk toch voor de verkruimelde variant gekozen.

Wat heb je nodig voor 4 burgers?

  • 500 gram gehakt (mag lamsgehakt zijn of een mengsel tussen rund en gehakt)
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geraspt)
  • 1 ui geraspt
  • halve eetlepel verse munt
  • halve theelepel gemalen komijn
  • zout en peper
  • 100 gram feta

Verder nog:

  • hamburgebroodjes
  • tzatziki
  • veldsla
  • rode ui (in ringen)
  • zoetzure komkommer
    • Azijn
    • Suiker
    • komkommer
    • Zout
  • vleestomaat (in plakken)

Hoe maak je deze Griekse hamburger van de BBQ?

Maak de burgers door alle ingrediënten, behalve de feta, voor de burger te mengen. Breng goed en hoog op smaak met peper en zout. Beng Alle kruiden goed doorheen maar kneed niet te veel. Voeg als laatste de feta toe en maak 4 ongeveer even grote burgers. Je kunt hier een hamburgerpers voor gebruiken. Zet de burgers weg in de koelkast om een beetje op te stijven.

Maak ondertussen de komkommers in zoetzuur. Meng wat azijn en suiker door elkaar en proef of het in balans is. Voeg wat zout toe. Snij met een dunschiller lange slierten van de komkommer.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen naar 200-220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over direct op de Big Green Egg.

Als de kamado op temperatuur is gekomen kun je de burgers grillen. Gril voor ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Gril ook de broodjes kort zodat deze een mooie krokant buitenkant krijgen.

Als de hamburgers goed zijn kun je de broodjes maken. Begin met een beetje veldsla, gevolgd door de burger en daar bovenop de tzatziki, tomaat, rode ui en als laatste de komkommer.

Eet smakelijk!

Griekse hamburger van de BBQ Big Green Egg barbecue Kamado

Griekse hamburger van de BBQ

Een hamburger gaat er altijd in! Ik ben altijd wel op zoek naar een lekkere variatie op de klassieke burger en deze keer probeerde ik een Griekse hamburger van de… BBQ burgers Griekse hamburger, burger, BBQ, Big Green Egg, tzatziki, feta, barbecue European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingredients

  • 500 gram gehakt (mag lamsgehakt zijn of een mengsel tussen rund en gehakt)
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geraspt)
  • 1 ui geraspt
  • halve eetlepel verse munt
  • halve theelepel gemalen komijn
  • zout en peper
  • 100 gram feta
  • Verder nog:
  • hamburgebroodjes
  • tzatziki
  • veldsla
  • rode ui (in ringen)
  • zoetzure komkommer 
  • vleestomaat (in plakken)

Instructions

Maak de burgers door alle ingrediënten, behalve de feta, voor de burger te mengen. Breng goed en hoog op smaak met peper en zout. Beng Alle kruiden goed doorheen maar kneed niet te veel. Voeg als laatste de feta toe en maak 4 ongeveer even grote burgers. Je kunt hier een hamburgerpers voor gebruiken. Zet de burgers weg in de koelkast om een beetje op te stijven.

Maak ondertussen de komkommers in zoetzuur. Meng wat azijn en suiker door elkaar en proef of het in balans is. Snij met een dunschiller lange slierten van de komkommer.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen naar 200-220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over direct op de Big Green Egg.

Als de kamado op temperatuur is gekomen kun je de burgers grillen. Gril voor ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Gril ook de broodjes kort zodat deze een mooie krokant buitenkant krijgen.

Als de hamburgers goed zijn kun je de broodjes maken. Begin met een beetje veldsla, gevolgd door de burger en daar bovenop de tzatziki, tomaat, rode ui en als laatste de komkommer.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer