Het idee voor deze picanha spies met chimichurri is ontstaan doordat we tijdens het draaien van gehakt voor picanhaburgers wat vlees over hadden. Het was al in blokjes gesneden en daardoor niet meer te gebruik om als steaks te grillen. Daarom kozen wij ervoor om het op een spiesje te rijgen samen met wat stukjes vet. Een goede combi omdat het vet het vlees nog een beetje sappig houdt. Het lijkt een beetje op de churrasco spies die we al eerder maakten. En natuurlijk serveerden we deze picanha spiesen met een heerlijke zelfgemaakte chimichurri!
Wat heb je nodig?
- picanha (in blokjes)
- peper en zout
- chimichurri
Hoe maak je deze picanha spies met chimichurri?
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220-240°C. Ik heb gebruik gemaakt van het gietijzeren rooster dat ideaal is voor het grillen van vlees. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, ook geplaatst te hebben. Hierdoor warmt het rooster goed heet op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de picanha uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak de chimichurri volgens het recept.
Snij het vlees en vet van de picanha in gelijke blokjes en rijg om en om op de spies. Je krijgt nu een soort saté van blokjes met vet en blokjes met vlees. Dit is straks wat makkelijker eten want je haal het vet eenvoudig van de spies.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de spiezen grillen. Kijk even hoe groot je de blokjes hebt gesneden maar ik denk dat je met 6-8 minuten aardig in de buurt komt.
Serveer de spiezen direct en met de heerlijke chimichurri.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- picanha (in blokjes)
- peper en zout
- chimichurri
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220-240°C. Ik heb gebruik gemaakt van het gietijzeren rooster dat ideaal is voor het grillen van vlees. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, ook geplaatst te hebben. Hierdoor warmt het rooster goed heet op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de picanha uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak de chimichurri volgens het recept.
Snij het vlees en vet van de picanha in gelijke blokjes en rijg om en om op de spies. Je krijgt nu blokjes met vet en blokjes met vlees. Dit is straks wat makkelijker eten want je haal het vet eenvoudig van de spies.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de spiezen grillen. Kijk even hoe groot je de blokjes hebt gesneden maar ik denk dat je met 6-8 minuten aardig in de buurt komt.
Serveer de spiezen direct en met de heerlijke chimichurri.