Voor de knolselderij carpaccio die wij hebben gemaakt was ik op zoek naar een receptje van een sausje dat er bij past. Toen wij deze knolselderij carpaccio bij Neni in Amsterdam hadden gegeten zat er iets met tahin overheen, maar geen idee meer wat. In de zoektocht kwam ik een recept van een cashewnoten crème met tahin uit Smart BBQ tegen van Julius Jaspers. Wij hebben geen gebruik gemaakt van de dashi die Julius er doorheen doet en de verhoudingen zijn iets anders. Het eindresultaat is echt fantastisch! Dit is cashewnoten crème recept echt te gek! Een soort van pindakaas maar dan een stuk subtieler en fijner van smaak. Je kan dit heel goed op brood eten of als hummus gebruiken. Wij waren er in ieder geval helemaal weg van en gaan het zeker vaker maken.
Wat heb je nodig?
- 150 cashewnoten
- 10 gram suiker
- 60 gram tahin (sesamzaadpasta)
Hoe maak dit cashewnoten crème recept?
Bak in een droge koekenpan de cashewnoten aan. Als de cashewnoten mooi gekleurd zijn laat je ze afkoelen. Meng de cashewnoten, suiker en tahin in de keukenmachine en pureer. Je krijgt nu een korrelige en droge massa. Voeg nu steeds wat water toe en pureer nog een keer. Ga zo door totdat je een mooie zachte gladde massa hebt. Ik denk dat er ongeveer 8 eetlepels water bij gingen, maar dit moet je zelf even aankijken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Wij serveerden deze cashewnoten crème bij de knolselderij carpaccio.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 150 cashewnoten
- 10 gram suiker
- 60 gram tahin (sesamzaadpasta)
INSTRUCTIES
Bak in een droge koekenpan de cashewnoten aan. Als de cashewnoten mooi gekleurd zijn laat je ze afkoelen. Meng de cashewnoten, suiker en tahin in de keukenmachine en pureer. Je krijgt nu een korrelige en droge massa. Voeg nu steeds wat water toe en pureer nog een keer. Ga zo door totdat je een mooie zachte gladde massa hebt. Ik denk dat er ongeveer 8 eetlepels water bij gingen, maar dit moet je zelf even aankijken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.