labneh recept met knoflook yoghurt zaatar mr and ms in the kitchen dip

Labneh recept met knoflook

door Mr. in the Kitchen

Na de Griekse smaken zijn wij inmiddels ook erg enthousiast geworden van de smaken uit het Midden Oosten. Die smaak bevat vaak veel kruiden en is af en toe lekker pittig. Vaak combineren deze gerechten dan ook met frisse yoghurts zoals deze labneh recept met knoflook. Binnenkort posten we een aantal leuke recepten die geïnspireerd zijn op de smaken uit het Midden oosten en dit is een bijgerecht bij de heerlijke courgette met zaatar. Het warme van de gegrilde courgette en het koude van de labneh is sowieso al een leuke combinatie maar als je daar ook nog wat mooie kruiden bij bedenkt is het een top combinatie!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • zaatar
  • 2 tenen knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • verse kruiden zoals munt of dille

extra nodig:

Hoe maak je dit labneh recept met knoflook?

Schep de yoghurt in de passeer doek en hang deze boven een kom. Het vocht dat in de yoghurt zit zal door de doek heengaan en daardoor wordt de yoghurt steeds dikker. En dat wil je hebben! Hoe langer je de yoghurt laat hangen, hoe dikker de yoghurt wordt tot deze zelfs een beetje kaasachtig is. Wij hadden de yoghurt een middag laten hangen en hierdoor was deze nog wel smeerbaar. Je kunt de yoghurt ook de hele nacht laten hangen.

Rasp de twee tenen knoflook en meng dit door de yoghurt heen. Voeg zout en zaatar naar smaak toe. Je kunt verder alle kruiden toevoegen die jij lekker vindt! Misschien wat chilivlokken om wat pit toe te voegen of misschien wat verse munt voor wat frisheid? Wij hebben voor wat dille en munt gekozen maar varieer en combineer naar eigen idee. Smeer de yoghurt vervolgens uit op een bord en maak een geultje waar je de olijfolie in doet. Bestrooi het met wat zaatar en verse kruiden.

Wij aten deze labneh met gegrilde courgette! Super lekker

Eet smakelijk!

labneh recept met knoflook yoghurt zaatar mr and ms in the kitchen dip

labneh recept met knoflook

Na de Griekse smaken zijn wij inmiddels ook erg enthousiast geworden van de smaken uit het Midden Oosten. Die smaak bevat vaak veel kruiden en is af en toe lekker… Ms. Glutenvrij Labneh, yoghurt, knoflook, zaatar, hangop, fris, dip European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • zaatar
  • 2 tenen knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • zout
  • verse kruiden zoals munt of dille
  • extra nodig:
  • passeer of kaasdoek

Instructions

Schep de yoghurt in de passeer doek en hang deze boven een kom. Het vocht dat in de yoghurt zit zal door de doek heengaan en daardoor wordt de yoghurt steeds dikker. En dat wil je hebben! Hoe langer je de yoghurt laat hangen, hoe dikker de yoghurt wordt tot deze zelfs een beetje kaasachtig is. Wij hadden de yoghurt een middag laten hangen en hierdoor was deze nog wel smeerbaar. Je kunt de yoghurt ook de hele nacht laten hangen.

Rasp de twee tenen knoflook en meng dit door de yoghurt heen. Voeg zout en zaatar naar smaak toe. Je kunt verder alle kruiden toevoegen die jij lekker vindt! Misschien wat chilivlokken om wat pit toe te voegen of misschien wat verse munt voor wat frisheid? Wij hebben voor wat dille en munt gekozen maar varieer en combineer naar eigen idee. Smeer de yoghurt vervolgens uit op een bord en maak een geultje waar je de olijfolie in doet. Bestrooi het met wat zaatar en verse kruiden.

Wij aten deze labneh met gegrilde courgette! Super lekker

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer