Griekse lamskoteletten van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Griekse lamskoteletten van de BBQ lam lamsvlees lams Grieks eten Griekenland BBQ barbecue kamado mr and ms in the kitchen

Hier staat steeds vaker Grieks op tafel want we zijn er allemaal dol op! Eerder maakte we al heerlijke bifteki van de BBQ en aten we Griekse kippendijen. Omdat het vakantie was bleef het vriendje van Rens slapen en die zijn helemaal weg van Grieks en natuurlijk veel vlees. Dus ik maakte voor hun een Griekse mixed grill waar deze lamskoteletten bij horen. Ik vond ze heerlijk en Jana ook! Zij probeert de laatste tijd steeds vaker stukjes vlees en de smaak van deze Griekse lamskoteletten van de BBQ beviel haar wel.

Wat heb je nodig?

  • 6-8 lamskoteletten
  • 100 ml olijfolie
  • 1 grote teen knoflook (of twee kleine)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 2 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Hoe maak je deze Griekse lamskoteletten van de BBQ?

Maak een marinade door de olie met de rest van de ingrediënten te mengen. Doe de lamskoteletten in een diepvrieszak en doe daar de marinade bij. Probeer zoveel mogelijk lucht er uit te halen en knoop het zakje dicht. Op deze wijze zit de marinade overal. Leg de lamskoteletten minimaal 2 uur weg in de koelkast.

Bereid de Big Green Egg of een andere kamado voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220-240°C. Ik heb gebruik gemaakt van het gietijzeren rooster dat ideaal is voor het grillen van vlees. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, ook geplaatst te hebben. Hierdoor warmt het rooster goed heet op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de lamskoteletten uit de koelkast.

Bestrooi vervolgens de lamskoteletten met wat zout en grill ze in ongeveer 2-3 minuten per kant mooi rosé. Draai eventueel halverwege een kwartslag zodat je een mooie grilruit krijgt.

Serveer de lamskoteletten direct! Wij aten deze dus als onderdeel van een mixed gril met Griekse salade en tzatziki.

Eet smakelijk.

Griekse lamskoteletten van de BBQ lam lamsvlees lams Grieks eten Griekenland BBQ barbecue kamado mr and ms in the kitchen

Griekse lamskoteletten van de BBQ

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.7/5
( 10 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 6-8 lamskoteletten
  • 100 ml olijfolie
  • 1 grote teen knoflook (of twee kleine)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 2 eetlepel citroensap
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Maak een marinade door de olie met de rest van de ingrediënten te mengen. Doe de lamskoteletten in een diepvrieszak en doe daar de marinade bij. Probeer zoveel mogelijk lucht er uit te halen en knoop het zakje dicht. Op deze wijze zit de marinade overal. Leg de lamskoteletten minimaal 2 uur weg in de koelkast.

Bereid de Big Green Egg of een andere kamado voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220-240°C. Ik heb gebruik gemaakt van het gietijzeren rooster dat ideaal is voor het grillen van vlees. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, ook geplaatst te hebben. Hierdoor warmt het rooster goed heet op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de lamskoteletten uit de koelkast.

Bestrooi de lamskoteletten met wat zout en grill ze in ongeveer 2-3 minuten per kant mooi rosé. Draai eventueel halverwege een kwartslag zodat je een mooie grilruit krijgt.

Serveer de lamskoteletten direct! Wij aten deze dus als onderdeel van een mixed gril met Griekse salade en tzatziki.

Eet smakelijk.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!