Tiramisu heb ik echt al 20 keer proberen te maken. De meeste recepten heb ik uitgeprobeerd maar het lukt mij maar niet om een heel goede tiramisu te maken. Toen ik Jana leerde kennen zei zij dat ze “even” tiramisu ging maken als toetje. Zonder al te hoge verwachtingen nam ik mijn eerste hap en verdomd, deze was echt super lekker. Helaas kon zij er zelf niet van snoepen omdat de lange vingers gluten bevatten. Daar moest wat op gevonden worden! En zo kwam dit recept voor glutenvrije lange vingers voorbij. Super eenvoudig om te maken en gebaseerd op het recept van lange vingers uit het boek de Banketbakker van Cees Holtkamp! Echt een aanrader voor degene die graag bakt zoals bakkers dat doen. Het resultaat waren lange vingers die ook echt krokant waren en smaakten als lange vingers. Voor dit recept hebben wij geen suiker bovenop de lange vingers gedaan. Dit vonden wij niet nodig aangezien ze in de tiramisu gaan en er al flink wat suiker in zit.
Wat heb je nodig?
- 3 eidooiers
- 40 gram fijne tafelsuiker
- 3 eiwitten
- zout
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 80 gram maizena
- 50 gram rijstemeel
extra nodig:
- spuitzak
- bakpapier
Optioneel: fijne tafelsuiker als topping
Hoe maak je dit recept voor glutenvrije lange vingers?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eidooiers met een garde samen met de 40 gram tafelsuiker schuimig/romig. Klop de eiwitten met een keukenmachine en met een snufje zout en de 50 gram tafelsuiker stijf. Dit duurt even. Je kunt het beste eerst de eiwitten goed opkloppen en vervolgens langzaam de suiker toevoegen. Uiteindelijk duurt dit ongeveer 8-10 minuten en dan heb je een hele stevig eiwit.
Spatel het eiwit door het dooiermengsel. Zeef het meel en de maizena boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Je hebt nu een niet al te stevige dunne massa. Doe dit in de spuitzak.
Pak de ovenplaat en leg daar een bakpapier op. Maak met de spuitzak strepen van het eimengsel van ongeveer 10 centimeter. Als je wilt kun je nu wat suiker op het eimengsel doen als je dat als topping wilt.
Bak de lange vingers in 10 a 15 minuten in de voor verwarm oven. Laat vervolgens afkoelen (dan worden ze vanzelf heerlijk krokant).
Smakelijk!
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met een garde samen met de 40 gram tafelsuiker schuimig/romig. Klop de eiwitten met een keukenmachine en met een snufje zout en de 50 gram tafelsuiker stijf. Dit duurt even. Je kunt het beste eerst de eiwitten goed opkloppen en vervolgens langzaam de suiker toevoegen. Uiteindelijk duurt dit ongeveer 8-10 minuten en dan heb je een hele stevig eiwit. Spatel het eiwit door het dooiermengsel. Zeef het meel en de maizena boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Je hebt nu een niet al te stevige dunne massa. Doe dit in de spuitzak. Pak de ovenplaat en leg daar een bakpapier op. Maak met de spuitzak strepen van het eimengsel van ongeveer 10 centimeter. Als je wilt kun je nu wat suiker op het eimengsel doen als je dat als topping wilt. Bak de lange vingers in 10 a 15 minuten in de voor verwarm oven. Laat vervolgens afkoelen (dan worden ze vanzelf heerlijk krokant).INGREDIËNTEN
INSTRUCTIES