Geroosterde bloemkoolsalade van de BBQ

met granaatappel en verse kruiden

door Mr. in the Kitchen
Geroosterde bloemkoolsalade van de BBQ met granaatappel recept Ottolenghi Simpel pitjes granaatappel Big Green Egg recept

Wij waren uitgenodigd bij Dennis een vriend van ons en hij en zijn vrouw hadden een geweldige culinaire avond voor ons in petto! Een geweldig soepje als vooraf en een meatloaf met diverse bijgerechten als hoofdgerecht. Een van die bijgerechten was deze bloemkoolsalade uit het boek Simple van Ottolenghi. Natuurlijk weer een geweldig recept van de beroemde kok en deze viel bij ons zo in de smaak dat wij het recept op de BBQ hebben gemaakt. Ik denk dat de toevoeging van BBQ smaak deze bloemkoolsalade nog meer eer aan doet. Deze geroosterde bloemkoolsalade van de BBQ maak je gemakkelijk van te voren en is daardoor erg handig voor een feestje.

Wat heb je nodig?

      • 800 gram bloemkool
      • 1 ui
      • 80 ml olijfolie
      • 2 stengels bleekselderij
      • 25 gram peterselie
      • 10 gram munt
      • 10 gram dragon
      • 80 gram granaatappelpitten
      • 40 gram gepelde hazelnoten
      • 1 tl gemalen komijnzaad
      • 1/2 tl kaneel
      • 1,5 theelepel citroensap
      • zout en peper

Hoe maak je deze geroosterde bloemkoolsalade van de BBQ?

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan deze special over indirect met de Big Green Egg. Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de salade voorbereiden.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes zodat deze makkelijk te eten zijn maar toch ook niet te klein zijn. Snij de ui fijn en schep deze samen met de bloemkool om met olijfolie en zout. Leg de bloemkool op een groenterooster (geperforeerd heb ik van Jana gekregen) of een pan en rooster de bloemkool in de BBQ in ongeveer 20 minuten gaar. Kijk na 15 minuten hoe ze er uit zien en zet de schuiven van de BBQ even flink open zodat er een mooie bruine kleur op de bloemkool komt. Als deze klaar is kun je het wegzetten om te koelen.

Pak vervolgens een droge koekenpan, zet deze op medium hoog vuur en rooster de hazelnoten tot de hazelnoten beginnen te geuren en te kleuren. Zet weg tot gebruik. Snij de bleekselderij in kleine halve maantjes en snij de kruiden fijn. Meng daarna de afgekoelde bloemkool met de bleekselderij, kruiden en hazelnoten. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Proef en voeg zo nodig wat toe.

Eet smakelijk!

Geroosterde bloemkoolsalade van de BBQ met granaatappel recept Ottolenghi Simpel pitjes granaatappel Big Green Egg recept

Geroosterde bloemkoolsalade van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 800 gram bloemkool
  • 1 ui
  • 80 ml olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 25 gram peterselie
  • 10 gram munt
  • 10 gram dragon
  • 80 gram granaatappelpitten
  • 40 gram gepelde hazelnoten
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl kaneel
  • 1,5 theelepel citroensap
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan deze special over indirect met de Big Green Egg. Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de salade voorbereiden.

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes zodat deze makkelijk te eten zijn maar toch ook niet te klein zijn. Snij de ui fijn en schep deze samen met de bloemkool om met olijfolie en zout. Doe dit in een en pan zonder deksel en rooster de bloemkool in de BBQ in ongeveer 20 minuten gaar. Kijk na 15 minuten hoe ze er uit zien en zet de schuiven van de BBQ even flink open zodat er een mooie bruine kleur op de bloemkool komt. Als deze klaar is kun je het wegzetten om te koelen.

Pak een droge koekenpan, zet deze op medium hoog vuur en rooster de hazelnoten tot de hazelnoten beginnen te geuren en te kleuren. Zet weg tot gebruik. Snij de bleekselderij in kleine halve maantjes en snij de kruiden fijn. Meng de afgekoelde bloemkool met de bleekselderij, kruiden en hazelnoten. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Proef en voeg zo nodig wat toe.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!