Gevulde eieren met zalm

door Mr. in the Kitchen
gevulde eieren met zalm gerookte zalm recept borrelhapje ei

Zoals ik al een keer eerder heb genoemd zijn gevulde eitjes bij ons helemaal hot! Deze gevulde eieren met zalm zijn een klassiekertje en daarom verdienen zij zeker een plekje op ons blog. Zalm en eieren is gewoon een hele goede combinatie en samen met de mayonaise worden ze extra romig. Het citroen en de yoghurt zorgen voor een beetje frisheid. Mocht je nu wel eens wat anders willen proberen dan zalm kun je zeker ook deze gevulde eieren met avocado, Boemboe Bali, kerrie of met Hollandse garnalen bekijken! Ook super lekkere combi’s!

Wat heb je nodig voor 10 halve eitjes?

  • 5 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • partje citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bieslook
  • 100 gram gerookte zalm
  • peper en zout

Hoe maak je deze gevulde eieren met zalm?

Leg de eieren in een steelpannetje en vul met water. Breng het water aan de kook en laat voor 6 minuten koken.  Pel de eieren en snij ze voorzichtig door de midden. Wil je het heel netjes doen dan maak je na ieder ei het mes een keer schoon. Zo blijft het eiwit schoon van eigeel.  Bewaar de eiwitten apart.

Prak het eigeel met de mayonaise, yoghurt, mosterd en het sap van het partje citroen tot een egale massa. Meng vervolgens de zalm en bieslook door de massa. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat mosterd, yoghurt of mayonaise toe.

Vul een spuitzak met het mengsel en vul de eieren.

Eet smakelijk!

gevulde eieren met zalm gerookte zalm recept borrelhapje ei

Gevulde eieren met zalm

Print
Porties: 10 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 5 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • partje citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bieslook
  • 100 gram gerookte zalm
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Leg de eieren in een steelpannetje en vul met water. Breng het water aan de kook en laat voor 6 minuten koken.  Pel de eieren en snij ze voorzichtig door de midden. Wil je het heel netjes doen dan maak je na ieder ei het mes een keer schoon. Zo blijft het eiwit schoon van eigeel.  Bewaar de eiwitten apart.

Prak het eigeel met de mayonaise, yoghurt, mosterd en het sap van het partje citroen tot een egale massa. Meng vervolgens de zalm en bieslook door de massa. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat mosterd, yoghurt of mayonaise toe.

Vul een spuitzak met het mengsel en vul de eieren.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

 

Deze recepten zijn ook lekker!