Thais restaurant Sabai Sabai in Leiden hotspot review eten

Thais restaurant Sabai Sabai

door Ms. in the Kitchen

Bij Thais restaurant Sabai Sabai in Leiden eet ik (Jana) sinds jaren met enige regelmaat. Ik kwam er voor het eerst in 2005, toen ik nog in Leiden woonde en studeerde. Inmiddels ben ik al een tijdje uit Leiden verhuist, maar ik kom alsnog graag terug voor een hapje eten. Ik voel mij er echt thuis en dat komt enerzijds door de ongedwongen sfeer die het restaurant uitstraalt en anderzijds door de eigenaar Alex die je altijd welkom doet voelen. Een leuk feitje is dat het restaurant dit jaar (2019) 20 jaar bestaat!

Sabai Sabai serveert traditionele thaise gerechten. Je hebt een ruime keuze uit vlees, vis en vegetarische gerechten. Maar ook heerlijke Thaise salades staan op de kaart. Als je even niet weet wat je moet bestellen kan de eigenaar Alex je goed op weg helpen. En als je iets afwijkends van de menukaart wilt is dat bij Alex ook geen probleem. Je krijgt de gerechten geserveerd met verse kruiden en dat maakt het verschil.

Het restaurant is makkelijk te bereiken. Het zit aan de rand van het centrum waardoor het na een dagje winkelen in het centrum een uitstekende plek is om een hapje te eten. Nu ik niet meer in Leiden woon en met de auto naar Leiden ga is het ook makkelijk te bereiken. Ik zet de auto neer bij parkeerterrein Haagweg en vanuit daar loop ik in 5 minuten naar het restaurant.

Het restaurant heeft een warme en gemoedelijke uitstraling door de houten inrichten en de vele planten. De zaak is gevestigd in een pand met meerdere lagen en het voordeel daarvan is dat je er ook met een groter gezelschap terecht kunt.

Wat aten wij bij Thais restaurant Sabai Sabai?

Wij delen twee foto’s van ons laatste bezoek. Luuk bezocht het restaurant voor de eerste keer en vroeg aan Alex wat hij het beste kon bestellen. Alex stelde roergebakken kip met thaise basilicum voor, een gerechtje dat een beetje afweek van de kaart.  Ik at roergebakken groenten en in plaats van tofu nam ik er cashewnootjes bij. Beide gerechten waren heerlijk. Als dessert bestel ik bij Sabai Sabai eigenlijk altijd kleefrijst met verse mango. Dat is echt een aanrader! De kleefrijst heeft een milde en zoete kokossmaak. In combinatie met de rijpe mango is dit een van mijn favoriete desserts.

Blogs over andere restaurant waar wij hebben gegeten vind je hier.

Thais Restaurant Sabai Sabai, Noordeinde 27 Leiden.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer