Churrasco spies met picanha

door Mr. in the Kitchen
Churrasco spies met picanha vlees grillen Argentijns Braziliaans picanha staartstuk spies spiezen mr and ms in the kitchen

Wat is er toch ontzettend veel mogelijk met een kamado. Deze churrasco spies met picanha is weer een andere manier waarop je de BBQ kunt gebruiken en wat voor een manier! Dit is heel gaaf om te zien! Oorspronkelijk komt dit uit Brazilië waar het vlees aan grote spiezen boven het vuur wordt geroosterd. Deze worden klaar gemaakt in zogenaamde Churrascaria’s een soort steakhouse.

Wat heb je nodig?

  • Zoveel picanha als  dat jullie opkunnen!
  • peper en zout

extra nodig

Hoe maak je deze churrasco spies met picanha?

Haal de picanha uit de koelkast, snij de picanha in dikke plakken van ongeveer 4-5 cm dik en laat deze op kamertemperatuur komen.

Vul de Big Green Egg niet te vol en steek deze aan. Je kunt de temperatuur laten oplopen tot 200°C.

Als er genoeg houtskool aan staat kun je de plakken picanha op de churrasco spiezen rijgen. Bestrooi vervolgens met flink wat zout.

Rooster de picanha boven het houtskool terwijl je de spies ronddraait. Blijf de picanha ronddraaien. Op deze manier gaart de picanha gelijkmatig. Afhankelijk van hoe dik de plakken zijn denk ik dat ze in 10-15 minuten ongeveer mooi medium doorbakken zijn.

Haal het vlees van de spiezen en bestrooi met wat peper. Laat nog een paar minuten rusten. Serveer deze picanha met een heerlijke chimichurri.

Eet smakelijk!

Churrasco spies met picanha vlees grillen Argentijns Braziliaans picanha staartstuk spies spiezen mr and ms in the kitchen

Churrasco spies met picanha

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • Zoveel picanha als  dat jullie opkunnen!
  • peper en zout
  • churrasco spies

INSTRUCTIES

Haal de picanha uit de koelkast, snij de picanha in dikke plakken van ongeveer 3-4 cm dik en laat deze op kamertemperatuur komen.

Vul de Big Green Egg niet te vol en steek deze aan. Je kunt de temperatuur laten oplopen tot 200°C.

Als er genoeg houtskool aan staat kun je de plakken picanha op de churrasco spiezen rijgen. Bestrooi vervolgens met flink wat zout.

Rooster de picanha boven het houtskool terwijl je de spies ronddraait. Blijf de picanha ronddraaien. Op deze manier gaart de picanha gelijkmatig. Afhankelijk van hoe dik de plakken zijn denk ik dat ze in 10 minuten ongeveer mooi medium doorbakken zijn.

Haal het vlees van de spiezen en bestrooi met wat peper. Laat nog een paar minuten rusten. Serveer deze picanha met een heerlijke chimichurri.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!