Wat is er toch ontzettend veel mogelijk met een kamado. Deze churrasco spies met picanha is weer een andere manier waarop je de BBQ kunt gebruiken en wat voor een manier! Dit is heel gaaf om te zien! Oorspronkelijk komt dit uit Brazilië waar het vlees aan grote spiezen boven het vuur wordt geroosterd. Deze worden klaar gemaakt in zogenaamde Churrascaria’s een soort steakhouse.
Wat heb je nodig?
- Zoveel picanha als dat jullie opkunnen!
- peper en zout
extra nodig
Hoe maak je deze churrasco spies met picanha?
Haal de picanha uit de koelkast, snij de picanha in dikke plakken van ongeveer 4-5 cm dik en laat deze op kamertemperatuur komen.
Vul de Big Green Egg niet te vol en steek deze aan. Je kunt de temperatuur laten oplopen tot 200°C.
Als er genoeg houtskool aan staat kun je de plakken picanha op de churrasco spiezen rijgen. Bestrooi vervolgens met flink wat zout.
Rooster de picanha boven het houtskool terwijl je de spies ronddraait. Blijf de picanha ronddraaien. Op deze manier gaart de picanha gelijkmatig. Afhankelijk van hoe dik de plakken zijn denk ik dat ze in 10-15 minuten ongeveer mooi medium doorbakken zijn.
Haal het vlees van de spiezen en bestrooi met wat peper. Laat nog een paar minuten rusten. Serveer deze picanha met een heerlijke chimichurri.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- Zoveel picanha als dat jullie opkunnen!
- peper en zout
- churrasco spies
INSTRUCTIES
Haal de picanha uit de koelkast, snij de picanha in dikke plakken van ongeveer 3-4 cm dik en laat deze op kamertemperatuur komen.
Vul de Big Green Egg niet te vol en steek deze aan. Je kunt de temperatuur laten oplopen tot 200°C.
Als er genoeg houtskool aan staat kun je de plakken picanha op de churrasco spiezen rijgen. Bestrooi vervolgens met flink wat zout.
Rooster de picanha boven het houtskool terwijl je de spies ronddraait. Blijf de picanha ronddraaien. Op deze manier gaart de picanha gelijkmatig. Afhankelijk van hoe dik de plakken zijn denk ik dat ze in 10 minuten ongeveer mooi medium doorbakken zijn.
Haal het vlees van de spiezen en bestrooi met wat peper. Laat nog een paar minuten rusten. Serveer deze picanha met een heerlijke chimichurri.