Chimichurri saus voor bij gegrild vlees: een authentiek recept

door Mr. in the Kitchen
chimichurri saus voor bij gegrild vlees steaks kip authentiek recept

Chimichurri is een saus voor bij gegrild vlees en wordt veel gebruikt in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Om op zoek te gaan naar een authentiek recept heb ik een beetje gezocht op internet. Daar kwam ik een recept tegen dat, volgens de auteur, door is gegeven van vader op zoon etc. tot nu dus en deze recepten met iedereen in de wereld gedeeld kunnen worden. De basis bestaat uit peterselie, knoflook, chilipeper, olie en azijn. Nu ben ik een ontzettende fan van koriander en heb dit dan ook toegevoegd aan mijn versie van dit authentieke recept.

Enkele Tips:

  • Hou je van knoflook? Voeg dan vier teentjes toe in plaats van twee.
  • Altijd de kruiden fijnhakken en nooit fijnmalen met een foodprocessor.
  • Proef en voeg meer van de onderdelen die je mist toe. Let op! Chimichurri heeft een heftige smaak.
  • Als je wilt kun je de verse chilipeper vervangen door 1 of twee theelepels chilivlokken.
  • Rode wijnazijn is het beste voor chimichurri maar mocht je daarover niet beschikken kun je het vervangen door citroen maar zeker niet door balsamicoazijn of witte wijnazijn.
  • Chimichurri wordt niet als marinade gebruikt maar bij kip of steaks van de BBQ gegeten.
  • Probeer de chimichurri eens door een salade.

Wat heb je nodig voor chimichurri?

  • 100 ml olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • een hand peterselie (ongeveer 5-10 gram)
  • een hand koriander (ongeveer 5-10 gram)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • peper naar smaak

Hoe maak je dit?

Dit is het makkelijkste van het recept. Voeg in een kommetje de olie, azijn, zout en peper bij elkaar en meng goed. Snijd de koriander, peterselie, knoflook fijn en voeg samen met de oregano toe aan het mengsel.

Nu kun je dit het beste even twee uurtje in de koelkast laten staan zodat de smaken goed mengen en de azijn geïmpregneerd raakt door de kruiden.

Geniet er van!

Op zoek naar nog meer lekkere sauzen of rups? Kijk dan even hier. 

chimichurri saus voor bij gegrild vlees steaks kip authentiek recept

Chimichurri saus voor bij gegrild vlees: een authentiek recept

Print
Porties: 1 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 100 ml olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • een hand peterselie (ongeveer 5-10 gram)
  • een hand koriander (ongeveer 5-10 gram)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • peper naar smaak

INSTRUCTIES

Dit is het makkelijkste van het recept. Voeg in een kommetje de olie, azijn, zout en peper bij elkaar en meng goed. Snijd de koriander, peterselie, knoflook fijn en voeg samen met de oregano toe aan het mengsel.

Nu kun je dit het beste even twee uurtje in de koelkast laten staan zodat de smaken goed mengen en de azijn geïmpregneerd raakt door de kruiden.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!