Rode poon op de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Rode poon op de BBQ Big Green Egg roken gerookte rook rookhout vis poon barbecue mr and ms in the kitchen

Rode poon op de BBQ! Deze gerookte rode poon heb ik een aantal keer voorbij zien komen op internet en het is toch een ontzettend mooi plaatje! De rode kleur van de poon en de rook geven een fantastisch eindresultaat om te zien. Daarbij is het ook nog eens heel lekkere en stevige witvis. Een vis roken is altijd erg lekker en voor deze rode poon heb ik een combinatie van beuk en eiken gebruikt. Ik gebruik chunks ter grootte van een vuist en deze geven genoeg rook af om de vis een uur te roken. Het eindresultaat mag er zijn! Wij waren erg blij en gaan deze vis zeker vaker maken!

Wat heb je nodig?

  • 2 Rode poon
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze rode poon op de BBQ?

Maak de rode poon schoon onder kraan. Dep de vis droog en bestrooi de binnenkant royaal met peper en zout.

Steek de BBQ aan. Als je aanmaakwokkel eenmaal is opgebrand kun je twee chunks rookhout toevoegen. Dit is genoeg voor het roken voor ongeveer een uur. Ik gebruikte hierbij een combinatie van beuk en eikenhout. Dit is een goede combinatie voor vis. Terwijl de chunks beginnen te roken kun je de BBQ ombouwen voor indirecte warmte. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over indirect op de Big Green Egg. Laat de temperatuur rustig oplopen tot 90-100°C. Zet vervolgens de schuiven van de BBQ bijna helemaal dicht.

Gaar de vis voor ongeveer een uur (afhankelijk van de grootte). De vis moet een kerntemperatuur hebben van 60°C. Haal de rode poon van de BBQ en verwijder het vel en vervolgens de graatjes. Bestrooi het visvlees met wat extra zout en peper.

Eet smakelijk!

Rode poon op de BBQ Big Green Egg roken gerookte rook rookhout vis poon barbecue mr and ms in the kitchen

Rode poon op de BBQ

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.3/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 Rode poon
  • peper en zout
  • Chunks rookhout ( ik gebruikte een combinatie van beuk en eiken)

INSTRUCTIES

Maak de rode poon schoon onder kraan. Dep de vis droog en bestrooi de binnenkant royaal met peper en zout.

Steek de BBQ aan. Als je aanmaakwokkel eenmaal is opgebrand kun je twee chunks rookhout toevoegen. Dit is genoeg voor het roken voor ongeveer een uur. Ik gebruikte hierbij een combinatie van beuk en eikenhout. Dit is een goede combinatie voor vis. Terwijl de chunks beginnen te roken kun je de BBQ ombouwen voor indirecte warmte. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan eens op deze special over indirect op de Big Green Egg. Laat de temperatuur rustig oplopen tot 90-100°C. Zet vervolgens de schuiven van de BBQ bijna helemaal dicht.

Gaar de vis voor ongeveer een uur (afhankelijk van de grootte). De vis moet een kerntemperatuur hebben van 60°C. Haal de rode poon van de BBQ en verwijder het vel en vervolgens de graatjes. Bestrooi het visvlees met wat extra zout en peper.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!