Sukade op de big green egg bbq recept manneneten.nl grillen gegrild

In bier gemarineerde sukade op de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Het voorjaar is dan eindelijk begonnen. Vandaag scheen de hele dag de zon en dan moet je gewoon weer de bbq aan zetten! Deze keer wilde ik een keer sukade op de big green egg klaarmaken, zoals ik sukade al een paar keer in restaurants gegeten heb. Gegrild als een steak! Het voordeel om een sukade te gebruiken is natuurlijk de prijs. Maar ondanks dat dit een goedkoper stukje vlees is, is de smaak er zeker niet minder om!

De sukade wordt uit de schouder van de koe gesneden. In een sukade zit altijd een zeen. De slager van de Sligro was zo aardig om die zeen voor mij er uit te halen. Ik heb voor de US beef sukade gekozen. Deze is een stuk meer gemarmerd en van iets betere kwaliteit als de gewone sukade.

Wat heb je nodig voor deze sukade op de big green egg?

  • 1 sukade zeen verwijdert
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flesje pils
  • i ui
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze sukade?

Begin minstens vier uur van tevoren met het marineren van het vlees. Een tip hiervoor is het gebruik van een plastic zakje. Door de marinade in een plastic zakje te doen wordt het vlees in zijn geheel omringt door de marinade.

Rasp de teen knoflook fijn en smeer de sukade hiermee in. Doe de sukade in een pastic zakje (of een schaal) en giet het biertje er bij. Snijd de ui in ringen en voeg deze samen met de blaadjes laurier bij het vlees. Laat dit voor minstens vier uur marineren.

Steek de bbq aan en bereid deze voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dat doe kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Haal de sukade uit de koelkast dep deze droog en laat tegelijkertijd op temperatuur komen.

Als de bbq op temperatuur bestrooi je de sukade royaal met zout. Leg de sukade op de big green egg en sluit de deksel. Grill de sukade 2 minuten en draai vervolgens een kwartslag. Draai na 2 minuten vervolgens de sukade om op de andere kant en gril weer voor 2 minuten. Herhaal het draaien met een kwartslag en gril weer voor 2 minuten.

Haal de sukade van de big green egg en laat voor 10 minuten rusten. Bestrooi met peper en snijd de sukade op de draad in mooie plakken.

Wij aten deze sukade met gebakken aardappeltjes uit de oven en een Griekse salade.

.

Sukade op de big green egg bbq recept manneneten.nl grillen gegrild

Sukade op de Big Green Egg

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Ingredients

  • 1 sukade zeen verwijdert
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flesje pils
  • i ui
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Instructions

egin minstens vier uur van tevoren met het marineren van het vlees. Een tip hiervoor is het gebruik van een plastic zakje. Door de marinade in een plastic zakje te doen wordt het vlees in zijn geheel omringt door de marinade.

Rasp de teen knoflook fijn en smeer de sukade hiermee in. Doe de sukade in een pastic zakje (of een schaal) en giet het biertje er bij. Snijd de ui in ringen en voeg deze samen met de blaadjes laurier bij het vlees. Laat dit voor minstens vier uur marineren.

Steek de bbq aan en bereid deze voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dat doe kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Haal de sukade uit de koelkast dep deze droog en laat tegelijkertijd op temperatuur komen.

Als de bbq op temperatuur bestrooi je de sukade royaal met zout. Leg de sukade op de big green egg en sluit de deksel. Grill de sukade 2 minuten en draai vervolgens een kwartslag. Draai na 2 minuten vervolgens de sukade om op de andere kant en gril weer voor 2 minuten. Herhaal het draaien met een kwartslag en gril weer voor 2 minuten.

Haal de sukade van de big green egg en laat voor 10 minuten rusten. Bestrooi met peper en snijd de sukade op de draad in mooie plakken.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer