Eerder maakte ik al een klassieke pesto volgens de Italianen uit Genua. Iedereen heeft daar per regio zijn eigen pesto. In het boek van de Zilveren lepel kwam ik nog een pesto tegen en dat is een pesto met pijnboompitten. Het leek mij een goede aanvulling want de geroosterde pijnboompitten geven veel extra smaak. Zeker als je ze eerst kort bruin roostert. Je kunt de pesto gebruik om door een pasta heen te doen: zoals deze pasta pesto maar je kunt de pesto ook op wat brood smeren met daarop een plakje kaas of mortadella!
Wat heb je nodig?
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 40 gram pijnboompitten
- halve teen knoflook
- bosje basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas
Hoe maak je deze pesto met pijnboompitten?
Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze heerlijk beginnen te geuren en lichtbruin worden.
Doe de olie in een maatbeker die je kunt gebruiken voor de staafmixer. Voeg bij de olie de pijnboompitten, de halve teen knoflook en de blaadjes van het bosje basilicum. Pureer tot een mooi glad geheel.
Voeg als laatste de kaas toe en pureer nog een keer kort tot je een pesto hebt. Breng de pesto op smaak met wat zout en peper en proef of het zo goed is.
Succes!
INGREDIËNTEN
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 40 gram pijnboompitten
- halve teen knoflook
- bosje basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas
INSTRUCTIES
Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze heerlijk beginnen te geuren en lichtbruin worden.
Doe de olie in een maatbeker die je kunt gebruiken voor de staafmixer. Voeg bij de olie de pijnboompitten, de halve teen knoflook en de blaadjes van het bosje basilicum. Pureer tot een mooi glad geheel.
Voeg als laatste de kaas toe en pureer nog een keer kort tot je een pesto hebt. Breng de pesto op smaak met wat zout en peper en proef of het zo goed is.