Italiaanse pasta met pesto

door Mr. in the Kitchen
Italiaanse paste met pesto linguine spaghetti recept Italië traditioneel

Wauw wat een fantastisch recept is deze Italiaanse pasta met pesto! Op het eerste gezicht zou je niet zo snel kiezen voor aardappel door je pasta, want ja aardappel eet je bij een stukje vlees. Maar die maakt het wel extra lekker in deze pasta. Het geeft een beetje een romige structuur aan de pasta. Wij eten deze pasta met grote regelmaat en de eerste keer dat ik deze at waande ik mij echt in Italië. Totaal anders dan alle pasta’s die je gewend bent. Eenvoud is hierin het belangrijkste.

Zilveren Lepel

Dit recept komt uit de Zilveren lepel. Het best verkochte kookboek in Italië van de afgelopen 50 jaar. Dat wil natuurlijk wel wat zeggen! In dit kookboek staan zoveel fantastische recepten (meer dan 2000) dat je eigenlijk je hele leven voorzien bent van unieke smaakcombinatie die wij niet gewend zijn te maken. Wij hebben hier al zoveel verassende combinaties gevonden en ongelofelijk eenvoudige recepten die uiteindelijk geweldig waren. Superlatieven tekort, dat hoor je wel maar deze zijn echt gemeend.

Reminder: deze pasta is eigenlijk een tussengerecht. Mocht je hier een volwaardige maaltijd van maken moet je iets meer aardappel toevoegen en wat meer sperziebonen.

Wat heb je nodig?

  • 350 linguine (of spaghetti)
  • 2 aardappeltjes
  • 150 gram sperziebonen

voor de pesto:

  • 30 blaadjes basilicum
  • halve teen knoflook
  • 100 milliliter extra vierge olijfolie
  • 25 gram pecorino
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • zout

Hoe maak je deze Italiaanse pasta met pesto?

Maak eerst de pesto, door de basilicum, knoflook en olijfolie met een staafmixer te pureren. Voeg vervolgens beide kazen toe en maak er een gladde massa van. Breng op smaak met zout.

Doe in een grote pan de sperziebonen (in kleine stukjes) en de aardappel (in kleine partjes) en breng aan de kook. Kook de pasta, in dezelfde pan als de sperziebonen en aardappels, volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wij gebruiken gedroogde glutenvrije pasta en dit duurt 11 minuten totdat deze klaar is. Gebruik je verse pasta dan zou ik deze toevoegen nadat de pan met sperziebonen al 8 minuten kookt.

Giet de pan af en voeg in deze pan de pesto toe. Breng op smaak met peper en zout. Wij aten deze pasta met een groene salade.

Geniet! en waan jezelf even in Italië.

Italiaanse paste met pesto linguine spaghetti recept Italië traditioneel

Italiaanse pasta met pesto

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 350 linguine (of spaghetti)
  • 2 aardappeltjes
  • 150 gram sperziebonen
  • voor de pesto:
  • 30 blaadjes basilicum
  • halve teen knoflook
  • 100 milliliter extra vierge olijfolie
  • 25 gram pecorino
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • zout

INSTRUCTIES

Maak eerst de pesto door de basilicum, knoflook en olijfolie met een staafmixer te pureren. Voeg vervolgens beide kazen toe  en maak er een gladde massa van. Breng op smaak met zout.

Doe in een grote pan de sperziebonen (in kleine stukjes) en de aardappel (in kleine partjes) en breng aan de kook. Kook de pasta, in dezelfde pan als de sperziebonen en aardappels, volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wij gebruiken gedroogde glutenvrije pasta en dit duurt 11 minuten totdat deze klaar is. Gebruik je verse pasta dan zou ik deze toevoegen nadat de pan met sperziebonen al 8 minuten kookt.

Giet de pan af en voeg in deze pan de pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!