Heerlijke kip in citroen roomsaus

door Mr. in the Kitchen
kip in citroen roomsaus recept witte wijn crème fraîche room kappertjes olijven stoven stoof

Wauw wat een fantastisch gerecht is deze kip in citroen roomsaus! Kip, witte wijn, citroen, room, spekjes, kappertjes en olijven. Deze combinatie is echt heerlijk en moet je zeker een keer proberen! Alle smaken goed bij elkaar en de kids zijn er ook nog eens gek op. Veel meer hoef ik er niet over te zeggen, gewoon maken dit recept!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 4 kippenbouten
  • 2 sjalotten
  • 150 gram spekreepjes
  • 3 tenen knoflook
  • 250 ml witten wijn
  • 200 ml creme fraiche
  • 1/2 citroen
  • paar takjes platte peterselie
  • 100 groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 bouillon blokje
  • roomboter

Hoe maak je deze kip in citroen roomsaus?

Verhit een klontje roomboter in een braadpan. Bestrooi ondertussen de kip met zout. Bak vervolgens de kip op hoog vuur rondom bruin. Dit heeft ongeveer 10 minuten nodig. Haal vervolgens uit de pan en leg op een bord.

Fruit in het overgebleven vet de sjalot samen met de spekjes en knoflook aan. Giet de wijn er bij en laat even bruisen. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en rasp daarboven de schil van de halve citroen. Pers daarna het sap van de citroen uit en voeg de helft van de peterselie toe.

Doe de kip terug in de pan en laat met de deksel op de pan sudderen tot de kip mooi zacht is. Dit duurt ongeveer een uur. Voeg daarna de olijven en kappertjes toe. Breng op smaak met het halve bouillonblokje en proef of het eventueel wat zout of peper nodig heeft. Mogelijk is de saus aan de dunne kant, een tip is dan om wat maizena (2 theelepels) op te lossen in een beetje water en dit gedeeltelijk toe te voegen. Het binden vind plaats als het warm word dus je moet even wachten en kijken hoeveel je nodig hebt.

Bestrooi voor het serveren met het overgebleven peterselie. Lekker met groene salade.

Eet smakelijk!

kip in citroen roomsaus recept witte wijn crème fraîche room kappertjes olijven stoven stoof

kip in citroen roomsaus

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.5/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 kippenbouten
  • 2 sjalotten
  • 150 gram spekreepjes
  • 3 tenen knoflook
  • 250 ml witten wijn
  • 200 ml creme fraiche
  • 1/2 citroen
  • paar takjes platte peterselie
  • 100 groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 bouillon blokje
  • roomboter

INSTRUCTIES

Verhit een klontje roomboter in een braadpan. Bestrooi ondertussen de kip met zout. Bak vervolgens de kip op hoog vuur rondom bruin. Dit heeft ongeveer 10 minuten nodig. Haal vervolgens uit de pan en leg op een bord.

Fruit in het overgebleven vet de sjalot samen met de spekjes en knoflook aan. Giet de wijn er bij en laat even bruisen. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en rasp daarboven de schil van de halve citroen. Pers daarna het sap van de citroen uit en voeg de helft van de peterselie toe.

Doe de kip terug in de pan en laat met de deksel op de pan sudderen tot de kip mooi zacht is. Dit duurt ongeveer een uur. Voeg daarna de olijven en kappertjes toe. Breng op smaak met het halve bouillonblokje en proef of het eventueel wat zout of peper nodig heeft. Mogelijk is de saus aan de dunne kant, een tip is dan om wat maizena (2 theelepels) op te lossen in een beetje water en dit gedeeltelijk toe te voegen. Het binden vind plaats als het warm word dus je moet even wachten en kijken hoeveel je nodig hebt.

Bestrooi voor het serveren met het overgebleven peterselie.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!