Voor sinterklaas heb ik een mandoline gehad. Puur en alleen voor dit recept misschien wel. Sinds ons bezoek aan Neni in Amsterdam zit dit recept al in mijn hoofd. Daar aten we een heerlijke knolselderij carpaccio! Knolselderij heeft een heel bijzondere smaak en als je deze poft dan wordt dit iets milder. Je krijgt een heerlijke zachtzoete groente! Volgens Jana is de carpaccio van knolselderij die we met deze gepofte knol maakten een kerst waardig voorgerecht. En dat is het zeker! Heerlijke combinatie van smaken en wij zullen deze dan ook in etappes op de site zetten. Allereerst dus gepofte knolselderij van de Big Green Egg.
Wat heb je nodig?
- 1 knolselderij
- olijfolie
- peper en zout
extra nodig:
- aluminiumfolie
Hoe maak je deze gepofte knolselderij van de Big Green Egg?
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirecte warmte.
Spoel de knolselderij even af zodat er geen vuil meer aan zit. Dep de knol droog en wrijf de knol in met olijfolie. Bestrooi de knol met zout en wikkel hem in aluminiumfolie.
Leg de knol op het rooster van de Big Green Egg en gaar in 1,5 tot 2 uur. De knol moet echt zacht zijn geworden en heerlijk ruiken.
Haal de knolselderij (let op is heel heet!!) uit de BGE en laat afkoelen. Je kunt de gepofte knolselderij in dikke plakken snijden en serveren met een heerlijke cashewnoten creme. Je kunt dus ook een carpaccio maken zoals wij deden.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 knolselderij
- olijfolie
- peper en zout
- aluminiumfolie
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirecte warmte.
Spoel de knolselderij even af zodat er geen vuil meer aan zit. Dep de knol droog en wrijf de knol in met olijfolie. Bestrooi de knol met zout en wikkel hem in aluminiumfolie.
Leg de knol op het rooster van de Big Green Egg en gaar in 1,5 tot 2 uur. De knol moet echt zacht zijn geworden en heerlijk ruiken.
Haal de knolselderij (let op is heel heet!!) uit de BGE en laat afkoelen. Je kunt de gepofte knolselderij in dikke plakken snijden maar je kunt dus ook een carpaccio maken zoals wij deden.