Gegrilde perziken met muntsiroop en meringue.

door Mr. in the Kitchen
gegrilde perziken Perziken bbq recept meringue big green egg

Toen ik op vakantie was in Frankrijk hebben wij bij een geweldig restaurant gegeten. Le caillau ligt in de Dordogne en heeft een geweldige binnenplaats. Tijdens een lunch kregen wij gegrilde perziken met meringue als dessert. Dit was een mooie combinatie en smaakte heerlijk. Die wilde ik dus thuis namaken. Afgelopen week diende dit moment zich aan en heb ik het dessert geprobeerd na te maken. Ik heb zelf de muntsiroop toegevoegd omdat ik denk dat dit net even wat frisheid meegeeft.

Wat heb je nodig voor deze gegrilde perziken?

  • 2 rijpe perziken
  • Een handje geschaafde amandelen

Voor de muntsiroop:

  • 100 gram suiker
  • 125 ml water
  • een bos munt

Voor de meringue:

  • 2 eieren
  • 100 gram poedersuiker
  • klein beetje citroensap
  • snufje zout

Hoe maak je deze perziken?

Bereid je bbq voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.

Maak vervolgens de suikersiroop. Breng suiker met water aan de kook en los de suiker op. Haal de blaadjes van de takjes van de munt. Blancheer (kort koken) de blaadjes 10 seconden in kokend water. Spoel ze af met koud water en knijp al het vocht er uit. Pureer de blaadjes samen met de suikersiroop in een blender en schenk door een zeef.

Maak nu de meringue. Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe dit zorgvuldig want als er eigeel bij de eiwitten zit kun je deze niet meer opkloppen. Je kunt het eigeel weggooien of gebruiken voor een omelet als lunch de volgende dag. Klop de eiwitten in een minuut of acht stijf samen met het poedersuiker, het citroensap en een snufje zout. Het moet nu een stevige witte massa zijn.

Rooster het amandelschaafsel in een kleine koekenpan op middelhoog vuur lichtbruin en krokant.

Grill de perziken nu ongeveer 3 minuten per kant. Sluit in de tussentijd de deksel.

Leg de perziken op een bord. Bedruip de perziken met de muntsiroop. Schep er een paar eetlepels meringeu op. Als je een brandertje hebt kun je de meringue nu een mooie bruine buitenkant geven door even de vlam er dichtbij te houden. Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!