Deze wortelsalade met feta en noten is precies wat Jana lekker vind. Feta kan je haar sowieso voor wakker maken en wortel ook. Vaak eet ze een beetje geraspte wortel met geraspte gember als tussendoortje. Deze salade heeft net wat meer aandacht gekregen en is daardoor leuk om te serveren als je visite krijgt. Het heeft net dat beetje extra! Dit komt vooral omdat je de wortellinten een beetje stooft in wat balsamico azijn. Hierdoor krijgen ze veel smaak en worden ze lekker zacht. Samen met de feta en noten wordt het dan een heerlijk geheel.
Wat heb je nodig?
- 500 gram winterpeen
- 2 eetlepels balsamico azijn
- beetje peterselie
- 50 gram noten (bijvoorbeeld amandelen)
- 100 gram feta
- 75 gram veldsla
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je deze wortelsalade met feta en noten?
Maak de wortels schoon en maak er dikke linten van met een dunschiller. Verhit een beetje olijfolie of boter in een pan en voeg de slierten wortel toe. Zet het vuur laag en voeg de balsamico toe. Plaats een deksel op de pan en stoof totdat de wortels beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Terwijl de wortels op het vuur staan hak je de noten even grof in stukjes. Zet een klein koekenpannetje op het vuur en rooster de noten totdat deze heerlijk beginnen te geuren. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Doe wat peterselie bij de wortelslierten en doe een handje veldsla er bij. Schep dit even twee keer om. Proef even en breng zo nodig wat op smaak met peper en zout. Onthoud wel dat de feta nog een zoute smaak toevoegt.
Doe de slierten in een slakom en voeg de rest van de veldsla toe. Schep een keer om en leg vervolgens de feta en de geroosterde nootjes op de salade.
Eet smakelijk!
Combineert lekker met deze saté van kippendij met ketjap marinade.
INGREDIËNTEN
- 500 gram winterpeen
- 2 eetlepels balsamico azijn
- beetje peterselie
- 50 gram noten (bijvoorbeeld amandelen)
- 100 gram feta
- 75 gram veldsla
- olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Maak de wortels schoon en maak er dikke linten van met een dunschiller. Verhit een beetje olijfolie of boter in een pan en voeg de slierten wortel toe. Zet het vuur laag en voeg de balsamico toe. Plaats een deksel op de pan en stoof totdat de wortels beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Terwijl de wortels op het vuur staan hak je de noten even grof in stukjes. Zet een klein koekenpannetje op het vuur en rooster de noten totdat deze heerlijk beginnen te geuren. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Doe wat peterselie bij de wortelslierten en doe een handje veldsla er bij. Schep dit even twee keer om. Proef even en breng zo nodig wat op smaak met peper en zout. Onthoud wel dat de feta nog een zoute smaak toevoegt.
Doe de slierten in een slakom en voeg de rest van de veldsla toe. Schep een keer om en leg vervolgens de feta en de geroosterde nootjes op de salade.