Watermeloen salade met feta en munt

door Mr. in the Kitchen
Watermeloen salade met feta en munt bbq bijgerecht fris

Dit is een geweldig bijgerecht voor bij de bbq. Deze watermeloen salade met feta en munt doet het erg goed op de warmere dagen. Het is een frisse salade die ook nog eens gezond is! Watermeloen is namelijk rijk aan ijzer. kalium en vitamine C. Ik wist trouwens niet dat watermeloen een groente is. Het is namelijk familie van de komkommer. Bij deze een recept van een snelle groente salade! Lekker voor bij deze kip op de BBQ

Je kunt met deze salade alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld wat citroensap of rasp toe of maak er een echte salade van met blaadjes veldsla en zwarte olijven.

Wat heb je nodig voor deze Watermeloen salade met feta en munt?

  • Een halve watermeloen
  • 200 gram feta
  • Een flinke bos munt (40 gram ah)
  • peper en zout

Hoe maak je deze watermeloen salade?

Snijd de watermeloen in parten en verwijder de schil. Snijd de stukken watermeloen in kleine stukjes. Zorg dat je de schil geheel verwijdert, kleine stukjes schil zien er wit uit en kunnen hard zijn. Doe de stukjes watermeloen in een kom.

Snijd nu de munt zeer fijn. Voeg deze vervolgens toe aan de watermeloen en verkruimel de feta er boven. Breng op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten nu goed door elkaar en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Je bent nu al klaar!

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!