Thaise pindadressing dressing pinda pindasaus Thais Thaise recept mr and ms in the kitchen

Thaise pindadressing

door Mr. in the Kitchen

Deze Thaise pindadressing lijkt een beetje op pindasaus maar is toch echt anders. Zo gebruik je hiervoor heerlijke kokosmelk en gebruik je een rode currypasta. Ook voeg je wat vissaus toe. Hierdoor krijg je een echte lekkere Thaise saus die je bij veel gerechten kunt gebruiken. Zo deden wij deze pindadressing over een Thaise salade. Maar ik denk dat dit ook ontzettend lekker past bij een saté van varkensvlees of bij een ander groente gerecht zoals gegrilde Chinese kool. Die moeten we trouwens ook nog eens maken want die heb ik al meerdere keren voorbij zien komen op internet. Maar goed dat dus voor een andere keer. Dit keer Thaise pindadressing!

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 theelepels Thaise rode currypasta
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 eetlepel donkere suiker (b.v. basterd, wij gebruikten kokossuiker)

Hoe maak je deze Thaise pindadressing?

Verwarm in een steelpannetje op middelmatig vuur alle ingrediënten voor de pindadressing. Blijf roeren en breng rustig aan de kook. Als de saus kookt laat je deze inkoken totdat je een mooie dikte hebt. Dit duurde bij ons ongeveer 10 minuten.

Hou je net als wij van een pittige saus? Dan kun je verse peper op het laatste moment toevoegen. Hierdoor krijg je een heerlijke pittige pindadressing.

Eet smakelijk!

Een leuk recepten boek over Thaise gerechten is deze minibijbel van de Thaise keuken.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer