Wauw, deze salade is echt een blijvertje! Deze salade nam ons weer terug naar onze vakantie in Thailand. Wat was dat toch een heerlijke vakantie. Onderaan bij ons AirBnB huisje zat een echt Thais restaurantje. Loeihete gerechten waren daar de standaard. Deze salade is niet pittig maar kun je, zoals wij hebben gedaan, wel lekker pittig maken door wat fijngesneden peper toe te voegen. We waren blij verrast door de smaken die mooi bij elkaar passen. Deze Thaise salade met pindadressing lijkt veel op Gado Gado maar is toch echt anders. Zo gebruik je andere groenten en maak je de heerlijke pindadressing zelf.
Wat heb je nodig?
- 250 witte kool
- 4 wortels
- 4 stengels bleekselderij
- 125 gram taugé
- halve komkommer
voor de pindadressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels Thaise rode currypasta
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel donkere suiker (b.v. basterd, wij gebruikten kokossuiker)
Optioneel:
- pinda’s
- gebakken uitjes (let op! niet glutenvrij)
- hete peper
Extra nodig:
Hoe maak je deze Thaise salade met pindadressing?
Snij de wortel, bleekselderij en witte kool in reepjes. Probeer zo dun mogelijk te doen. Stoom deze vervolgens in het stoommandje in ongeveer 3 tot 4 minuten beetgaar. Haal vervolgens uit de pan en laat afkoelen.
Maak ondertussen de pindadressing door alle ingrediënten hiervoor in een steelpannetje te doen en zachtjes te verwarmen. Blijf roeren en kook de saus in ongeveer 10 minuten in tot een dikke saus.
Snij de komkommer in repen. Meng de gestoomde groenten samen met de komkommer en de taugé.
Verdeel de groenten over een grote schaal en doe daar wat van de pindadressing overheen. Je kunt nu optioneel wat garnering toevoegen. Zo hebben wij gebakken uitjes gebruikt (niet glutenvrij) maar kunnen pinda’s ook heel goed. Wij hebben ook een gele peper in ringetjes gesneden en er overheen gedaan. Dit is wat ons betreft een must!
Wij aten deze Thaise salade met pindadressing samen met gebakken garnalen en rijst. Maar ook lekker er bij is deze bavette spies van de BBQ.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 250 witte kool
- 4 wortels
- 4 stengels bleekselderij
- 125 gram taugé
- halve komkommer
- voor de pindadressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 2 theelepels Thaise rode currypasta
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel donkere suiker (b.v. basterd, wij gebruikten kokossuiker)
- Optioneel:
- pinda's
- gebakken uitjes (let op! niet glutenvrij)
- hete peper
- Extra nodig:
- Stoommandje
INSTRUCTIES
Snij de wortel, bleekselderij en witte kool in reepjes. Probeer zo dun mogelijk te doen. Stoom deze vervolgens in het stoommandje in ongeveer 3 tot 4 minuten beetgaar. Haal vervolgens uit de pan en laat afkoelen.
Maak ondertussen de pindadressing door alle ingrediënten hiervoor in een steelpannetje te doen en zachtjes te verwarmen. Blijf roeren en kook de saus in ongeveer 10 minuten in tot een dikke saus.
Snij de komkommer in repen. Meng de gestoomde groenten samen met de komkommer en de taugé.
Verdeel de groenten over een grote schaal en doe daar wat van de pindadressing overheen. Je kunt nu optioneel wat garnering toevoegen. Zo hebben wij gebakken uitjes gebruikt (niet glutenvrij) maar kunnen pinda's ook heel goed. Wij hebben ook een gele peper in ringetjes gesneden en er overheen gedaan. Dit is wat ons betreft een must!
Wij aten deze Thaise salade met pindadressing samen met gebakken garnalen en rijst. Maar ook lekker er bij is deze bavette spies van de BBQ.