Hartige preitaart met gehakt en spekjes

door Mr. in the Kitchen
hartige preitaart met gehakt en spekjes

Deze hartige preitaart met gehakt en spekjes is echt een klassiekertje. Toen ik ongeveer 12 jaar was at ik in mijn eentje zo ongeveer de hele taart op! Mijn moeder kon mij niet blijer maken als met deze taart. Inmiddels zijn Rens en Emma er ook enorm gek op! Natuurlijk komt dat door de lekkere stukken bladerdeeg en de combinatie van spekjes en gehakt! Wat wil je nu nog meer? Je kunt hier een lekkere groene salade bij eten.

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg
  • paneermeel
  • roomboter
  • 3 flinke preien
  • 1 ui
  • 125 gram spekreepjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde majoraan (of bonenkruid)
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eieren

extra nodig:

Hoe maak je deze hartige preitaart met gehakt en spekjes?

Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Vet de taartvorm in met roomboter en bekleed vervolgens met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel. Dit doe je omdat vocht uit de taart naar de bodem zacht en op deze wijze wordt de bodem toch krokant.

Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekblokjes krokant. Bak vervolgens in het vet van de spekjes het gehakt ruw. Snij de prei in ringetjes en de ui in blokjes. Voeg deze toe aan het gehakt mengsel. Voeg peper, zout en majoraan toe en bak voor ongeveer 10 minuten tot alles mooi geslonken is. Doe het prei-mengsel in een vergiet en laat uitlekken.

Roer in een kommetje de zure room met een eetlepel maizena om. Kluts er vervolgens de twee eieren bij.

Doe het prei-mengsel in de taart en voeg het mengsel van de zure room toe. Schep het prei-mengsel even om zodat de zure room overal doorheen is.

Zet de taart in het midden van de oven en bak in 35 minuten goudbruin. Kijk even hoe hard de bovenkant gaat. Als deze te had gaat kun je een aluminiumfolie er overheen doen.

Eet smakelijk!

hartige preitaart met gehakt en spekjes

Hartige preitaart met gehakt en spekjes

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.2/5
( 28 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • bladerdeeg
  • paneermeel
  • roomboter
  • 3 flinke preien
  • 1 ui
  • 125 gram spekreepjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde majoraan (of bonenkruid)
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eieren

INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Vet de taartvorm in met roomboter en bekleed vervolgens met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel. Dit doe je omdat vocht uit de taart naar de bodem zacht en op deze wijze wordt de bodem toch krokant.

Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekblokjes krokant. Bak vervolgens in het vet van de spekjes het gehakt ruw. Snij de prei in ringetjes en de ui in blokjes. Voeg deze toe aan het gehakt mengsel. Voeg peper, zout en majoraan toe en bak voor ongeveer 10 minuten tot alles mooi geslonken is. Doe het prei-mengsel in een vergiet en laat uitlekken.

Roer in een kommetje de zure room met een eetlepel maizena om. Kluts er vervolgens de twee eieren bij.

Doe het prei-mengsel in de taart en voeg het mengsel van de zure room toe. Schep het prei-mengsel even om zodat de zure room overal doorheen is.

Zet de taart in het midden van de oven en bak in 35 minuten goudbruin. Kijk even hoe hard de bovenkant gaat. Als deze te had gaat kun je een aluminiumfolie er overheen doen.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!