Bbq dessert: Ananas en mango van de bbq.

door Mr. in the Kitchen
BBQ Dessert ananas mango bbq recept

De komende tijd worden de temperaturen weer hoger en de kans op regen kleiner. Ideale dagen om s’avonds lekker in de tuin te bbq’n. Verleden jaar hebben we hier thuis meerdere keren per week de Smokey Joe aangehad. Ik had toen nog geen Big green egg en deze kleine bbq was ideaal om even aan te zetten. Lekker klein van formaat. En omdat je zo vaak bbq’t ga je dit toch anders invullen zoals ik in het verleden gewend was. Toen moest er vooral veel stokbrood en sate-saus klaarstaan en was je al klaar met eten voordat de bbq überhaupt warm was. Tegenwoordig doe ik netjes 1 stukje vlees, vaak een salade en wat bruschetta’s.  En als die bbq dan toch aan staat kan er ook nog mooi een bbq dessert ananas en mango op.

Voor dit bbq dessert is niet veel nodig. Na het boodschappen doen even de ananas in repen snijden en marineren. De mango schillen en in 2 tweeën delen, dan ben je eigenlijk al bijna klaar. Maar het resultaat mag er zijn! Warm fruit en koud ijs is echt een fantastische combinatie! Eentje die bij ons al diverse vormen heeft gehad.

Wat heb je nodig voor dit BBQ dessert ananas en mango?

  •  1 Ananas
  •  1 Mango
  •  Ahorn siroop (gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar)
  •  Kaneel

 

Hoe maak je dit BBQ dessert? 

Snij van de ananas de buitenkant af. Je houd daneen ananas over zoals op de foto. Snij uit de ananas enkele repen vruchtvlees zonder de kern mee te nemen. Je houd dan mooie stukken over waar een sate-prikker doorheen kan.  

Gebruik nu een diepvrieszakje om de stukken ananas te marineren. Dit is een gemakkelijke manier die ik eigenlijk overal voor gebruik. Je kunt zo de marinade helemaal om het te marineren product opsluiten. Voeg enkele eetlepels ahornsiroop toe en strooi daar overheen het kaneel. Draai het zakje dicht met zo min mogelijk lucht. Leg dit enkele uren in de koelkast. Voor het gemak schil ik ook gelijk de mango en snij deze in twee delen. Ook deze gaat weer in de koelkast. Scheelt dadelijk weer als je lekker ontspannen in de tuin zit.

Na het bbq’n stook je de bbq naar een temperatuur van 200 – 220 ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? kijk op deze special. Maak eerst het rooster goed schoon. Zorg dat alle vleesresten verdwenen zijn. Haal de ananas uit de marinade en haal  er een sate-prikker door. De rest van de marinade kun je in een kommetje opvangen. Als je een kwastje hebt kun je zo dadelijk de ananas hiermee lakken. Leg vervolgens het fruit op het rooster. Ik gebruik hierbij een gietijzeren rooster, mocht je die niet hebben geen probleem.

Sluit de deksel en wacht ongeveer 1 1/2 minuut. Draai de mango nu een kwartslag. Er ontstaat hierdoor een mooie gril-ruit. Draai ook de ananas een kwartslag. Sluit de deksel en draai na 1 1/2 minuut de mango op  de andere zijde, en draai ook weer de ananas. herhaal deze methode nogmaals.

Leg het fruit op een bord en serveer met vanille ijs.

Op zoek naar nog meer BBQ desserts?

Deze recepten zijn ook lekker!